Στα φετινά Όσκαρ η Ακαδημία Κινηματογράφου απέδωσε τιμή σε όλες τις προσωπικότητες που έφυγαν από τη ζωή  το προηγούμενο έτος.  Ανάμεσα τους οι δικοί μας Ειρήνη Παπά και Βαγγέλης Παπαθανασίου, σε μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς.

«Άγγιξαν τις καρδιές μας, μας έκαναν να χαμογελάσουμε και έγιναν αγαπημένοι φίλοι, στους οποίους θα παραμένουμε πάντα αφοσιωμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο Τζον Τραβόλτα προλογίζοντας το βίντεο το οποίο ξεκίνησε με την συμπρωταγωνίστρια του Ολίβια Νιούτον-Τζον.

Υπό τους ήχους του τραγουδιού «Calling All Angels» από τον βραβευμένο με Grammy μουσικό Λένι Κράβιτζ το βίντεο-αφιέρωμα περιελάμβανε μεταξύ άλλων τους Ρέι Λιότα, Άντζελα Λάνσμπερι, Ράκελ Γουέλς, Τζέιμς Κάαν (James Caan) και Τζίνα Λολομπριτζίτα

Ανάμεσά στους τιμηθέντες ήταν ο Βαγγέλης Παπαθανασίου και η Ειρήνη Παπά που έφυγαν από τη ζωή στις 17 Μαΐου του 2022 στο Παρίσι ο πρώτος και στις 14 Σεπτεμβρίου 2022 στην Αθήνα η δεύτερη, ενώ η τελευταία φωτογραφία ήταν αφιερωμένη στον παραγωγό και πρώην πρόεδρο της Ακαδημίας, Ουόλτερ Μίρις.

Δείτε το βίντεο In Memoriam από τα Όσκαρ 2023