Σμαραγδένια νερά, λευκή άμμος, πεύκα μέχρι την παραλία, μεγάλα συγκροτήματα, οικισμοί και χωριά, ψαροταβέρνες, beach bars και καφέ, πλούσια ιστορία με αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικοί χώροι λατρείας, παράδοση και αμέτρητες επιλογές σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας.

Η Χαλκιδική αποτελεί έναν προορισμό που έχει να προσφέρει τα πάντα σε κάθε ταξιδιώτη –για μεγάλες και μικρές παρέες, ζευγάρια, οικογένειες με παιδιά. Εκεί μπορεί κανείς να βρει μαγευτικές παραλίες, δραστηριότητες και θαλάσσια σπορ, καλό φαγητό, διασκέδαση από beach bars το πρωί έως bars και clubs μέχρι τα ξημερώματα, φεστιβάλ και εκδηλώσεις αλλά και ιστορικά μνημεία και μουσεία.

Σημαντικά ανεπτυγμένο επενδυτικό ενδιαφέρον

Λίγο πριν από την έναρξη της νέας σεζόν, η τουριστική αγορά της Χαλκιδικής δείχνει ήδη σημαντική δυναμική τόσο με τον υψηλό αριθμό κρατήσεων όσο και το σημαντικό ενδιαφέρον για αγορά παραθεριστικών κατοικιών με σκοπό την ιδιόχρηση αλλά και την εμπορική αξιοποίηση.

Παράλληλα, ήδη προχωρούν σημαντικά τουριστικά projects για φιλοξενία υψηλών προδιαγραφών, που αναβαθμίζουν ένα ήδη εξαιρετικά τουριστικό προϊόν και δηλώνουν εμπιστοσύνη και προσδοκία για την περαιτέρω ανάπτυξη της Χαλκιδικής ως προορισμού με υψηλό προφίλ.

Μετά την ιδιαίτερα δυναμική παρουσία παραθεριστών από Βαλκανικές χώρες, όπως είναι η Ρουμανία και η Σερβία, πλέον σημαντική είναι η είσοδος επισκεπτών από την Ιταλία που δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για παραθερισμό κα επενδυτικές αγορές στην Χαλκιδική. Ήδη έχει ανακοινωθεί νέα απευθείας πτήση της Aegean Airlines Θεσσαλονίκη-Βενετία, που ξεκινά τον Ιούνιο με δύο δρομολόγια εβδομαδιαίως, ενώ στις απευθείας πτήσεις προστίθενται και εκείνες της Ryanair (από/προς Μιλάνο (Μπέργκαμο), Βενετία, Ρώμη, Νάπολη και Μπολόνια).

Από το 2022, διαπιστώνεται έντονο ενδιαφέρον για αγορά κατοικίας κυρίως στο πρώτο «πόδι», με μεγαλύτερη ζήτηση σε αυτόνομες μεζονέτες μπροστά στην θάλασσα ή σχετικά καινούριες κατοικίες εντός συγκροτημάτων που μπορούν να προσφέρουν φύλαξη και παροχή υπηρεσιών και εγκαταστάσεων όπως πισίνα κ.λπ.

Στο στόχαστρο επενδυτών επίσης έχουν μπει και «greenfield» αναπτύξεις κυρίως κοντά στα πιο δημοφιλή σημεία της Χαλκιδικής δηλ. σε σημεία που έχουν πολύ καλές προσβάσεις σε οδικούς άξονες, βρίσκονται σχετικά κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» αλλά και σε παραλίες, ενώ εξυπηρετούνται εύκολα από την τοπική αγορά.

 

Επενδύσεις στη Χερσόνησο της Κασσάνδρας

Η Χαλκιδική και κυρίως η Χερσόνησος της Κασσάνδρας, το πρώτο «πόδι», βρίσκεται σε προνομιακό σημείο. Απέχει περίπου 75 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και προσφέρεται για εξερευνήσεις και κοντινές διαδρομές σε ενδιαφέροντες προορισμούς όπως είναι τα Λουτρά Πόζαρ, ο Όλυμπος, η Αμφίπολη, αλλά και χωριά, αμπελώνες και οινοποιεία, πευκοδάση, μονοπάτια για τους λάτρεις της πεζοπορίας και πολλά άλλα. Παράλληλα προσφέρεται και για θρησκευτικό τουρισμό με πολλές και ιστορικές εκκλησίες, μοναστήρια και άλλα σημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

Η πρόταση της Intrum


1. Οκτώ (8) αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 32.694 τ.μ. στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής (περιοχή Σάνη). Με πρόσοψη στην κεντρική οδό και πολύ καλή πρόσβαση στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών. Ιδανικό σημείο για ανάπτυξη συγκροτήματος τουριστικών κατοικιών, καθότι απέχει μόλις 1 χλμ από την παραλία της Σάνη.


2. Συγκρότημα 5 όμοιων διώροφων κατοικιών με υπόγειο (συνολικού εμβαδού 122,43 τ.μ. έκαστη), και αποκλειστική για κάθε κατοικία πισίνα (22,77 τ.μ.).
Το συγκρότημα βρίσκεται σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 4.761,16 τ.μ. στην περιοχή Σάνη Χαλκιδικής, σε απόσταση 1.600 μ. από τη θάλασσα.

Στόχος της Intrum REO είναι η θετική συνεισφορά στην ενίσχυση της οικονομίας μέσα από την υγιή ανάπτυξη της ελληνικής κτηματαγοράς.

Για την καλύτερη αξιοποίηση των ακινήτων, η Intrum REO έχει αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών, επενδύει στη δική της πλατφόρμα διαχείρισης PropertyBase και έχει λανσάρει τη δική της ιστοσελίδα πώλησης ακινήτων https://realestate.intrum.gr.