Το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότεροι προτιμούν να πίνουν νερό μαζί με μέλι, αφού βάση μελετών αποτελεί ένα υπερόπλο για την υγεία. Εκτός από το γεγονός ότι, το νερό ενυδατώνει, το μέλι κάνει καλό στο δέρμα και την πέψη.

Όταν σηκωνόμαστε το πρωί, κατά κανόνα δεν έχουμε χρόνο για οτιδήποτε και προσπαθούμε με βιασύνη να προλάβουμε τα πάντα. Συνήθως για πρωινό παίρνουμε “κάτι” μαζί με μια κούπα καφέ και βιαζόμαστε να φύγουμε από το σπίτι χωρίς, ωστόσο, να έχουμε προετοιμάσει τον οργανισμό μας και το σώμα μας για τις απαιτήσεις της μέρας. Το να ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα ποτήρι ζεστό νερό με μέλι είναι σε θέση να μας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, αναφέρει στο stylecraze.com η διατροφολόγος Madhu Sharma RD, μέλος της Εθνικής Εκτελεστικής Επιτροπής του IDA.

Ως γνωστόν, το μέλι έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Η χρήση του σε τόσες διαφορετικές θεραπευτικές μεθόδους, μπορεί να αποδοθεί στις αντιμικροβιακές, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.

Μάθετε ποιες είναι οι ευεργετικές επιδράσεις του νερού με μέλι
Βοηθάει στην απώλεια βάρους
Το μέλι ικανοποιεί την όρεξη για κάτι γλυκό, όταν κάνετε δίαιτα, χωρίς να σας προσθέτει τις θερμίδες που θα σας δώσει μια άλλη πηγή γλυκού. Πίνετε ένα ποτήρι νερό με λίγο μέλι κάθε πρωί και θα μειωθούν και οι λιγούρες σας, μέσα στην ημέρα.

Βοηθάει το πεπτικό σύστημα
Το μέλι καταπραΰνει την οξύτητα του στομάχου, αυξάνει την παραγωγή της εντερικής βλέννας, ενώ ο συνδυασμός του με το ζεστό νερό, ενυδατώνει το παχύ έντερο βοηθώντας άκρως αποτελεσματικά στη λειτουργία του και την αποφυγή της δυσκοιλιότητας.

Χαρίζει ενέργεια
Το πρωινό νερό με μέλι θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας και θα σας κρατήσει ενυδατωμένους και με καλή διάθεση, λέει η Sharma. Για αυτό το λόγο αντικαταστήστε τον απογευματινό σας καφέ, με ένα ποτήρι νερό με μέλι και θα διαπιστώσετε μόνοι σας την αλλαγή στη διάθεση και την ενεργητικότητα.

Ανακουφίζει από τον πονόλαιμο
Το ζεστό νερό μαζί με το μέλι, ανακουφίζει από τον πόνο του λαιμού και καταπραΰνει τον ενοχλητικό βήχα.

Αποτοξινώνει
Στο πρωινό ποτήρι, προσθέστε και λίγο λεμόνι και θα πετύχετε την καλύτερη αποτοξίνωση του οργανισμού σας από τα κατάλοιπα όλων των νυχτερινών λειτουργιών του οργανισμού.

ΠΗΓΗ: healthstories.gr