Την εξαιρετική της κατάσταση επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία κατέκτησε την κορυφή στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Αττάλεια της Τουρκίας, με την Κυριακή Φιλιτσάκου να τερματίζει στην 3η θέση.

«Κατάληψη» στο βάθρο των νικητών στα 20 χλμ. βάδην γυναικών έκαναν οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες. Η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και κάλυψε την απόσταση σε χρόνο 1:29.56. Μάλιστα, αυτή είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση της καριέρας της, μετά το 1:28.12 που είναι το πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά και το 1:29.03 που σημείωσε στο Μόναχο και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Στόχος της έμπειρης αθλήτριας είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, ενώ επόμενος αγώνας της θα είναι στο Πόντεμπραντι στο ευρωπαϊκό ομάδων. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το καλοκαίρι του 2024.

Παράλληλα, πολύ καλή ήταν και η παρουσία της Κυριακής Φιλτισάκου. Η 22χρονη αθλήτρια ολοκλήρωσε τα 20 χλμ. βάδην με χρόνο 1:34.08 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Αυτή ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοσή της, ενώ στόχος της είναι το Παγκόσμιο στη Βουδαπέστη.

Όσον αφορά στον αγώνα των ανδρών για τα 20 χλμ. ο Κώστας Ντεντόπουλος τερμάτισε στην 4η θέση με χρόνο 1:29.56 και ακολούθησε στην 7η θέση ο Ανδρέας Καραγιάννης με 1:34.31 και στην  ο Άνθιμος Κελεπούρης με 1:34.51.