Ένας ποιμενικός Αυστραλίας έκανε ένα αδιανόητο ταξίδι 241 χιλιομέτρων, προτού επιστρέψει στο σπίτι του, με σαφή τα σημάδια της περιπέτειας, αλλά σώος.

Η κηδεμόνας του Νανούκ (Nanuq), Μάντι Ιγουόριγκαν που ζει στο Κάμπελ της Αλάσκας, επισκεπτόταν με την οικογένειάς το Σαβούγκνα, μια άλλη κοινότητα του St. Lawrence Island στο Βερίγγειο πορθμό, όταν εξαφανίστηκαν και τα δύο τους κατοικίδια, ο Νανούκ και ο Σταρλάιτ.

Ο δεύτερος εμφανίστηκε λίγες εβδομάδες αργότερα, όμως ο Νανούκ (που για τους αυτόχθονες της Σιβηρίας Γιούπικ σημαίνει πολική αρκούδα) παρέμενε άφαντος.

«Αγνοούμενος» σκύλος επέστρεψε σπίτι μετά από «οδύσσεια» ενός μήνα και 240 χλμ. στη Βερίγγειο θάλασσα-1
Η οικογένεια με τον Νανούκ και τον Σταρλάιτ – Πηγή: ΑΡ

Περίπου ένα μήνα μετά την εξαφάνισή του, κάτοικοι του Γουέιλς, περί τα 240 χιλιόμετρα από το Σαβούνγκα της δυτικής ακτής της Αλάσκας, άρχισαν να ποστάρουν στα social media εικόνες ενός, όπως τον περιέγραφαν, χαμένου σκύλου.

«Ο μπαμπάς μου μού έγραψε μήνυμα λέγοντας πως βρήκαν έναν σκύλο που μοιάζει στον Νανούκ στο Γουέιλς» περιγράφει η Ιγουόριγκαν.

 

Η ίδια μπήκε στο Facebook για να διαπιστώσει αν όντως επρόκειτο για το σκύλο της. «Σκέφτηκα, ‘με τίποτα! Αυτός είναι ο σκύλος μας. Τι ακριβώς κάνει στο Γουέιλς;».

Οι λεπτομέρειες του ταξιδιού του Νανούκ παραμένουν ένα μεγάλο μυστήριο.

«Αγνοούμενος» σκύλος επέστρεψε σπίτι μετά από «οδύσσεια» ενός μήνα και 240 χλμ. στη Βερίγγειο θάλασσα-2
Πηγή: Anchorage Daily News

«Δεν έχω την παραμικρή ιδέα πώς κατέληξε στο Γουέιλς. Ίσως ενώ κυνηγούσε, μεταφέρθηκε σε κάποιο κομμάτι πάγου. Είμαι σίγουρη πως έτρωγε απομεινάρια από φώκιες ή ίσως έπιασε και καμία φώκια. Πιθανώς και πουλιά. Τρώει ό,τι ντόπιο. Είναι έξυπνος» λέει η «μαμά» του.

 

Το ενός έτους κατοικίδιο επέστρεψε αεροπορικώς στο παγωμένο «σπίτι» του όπου τον περίμενε πασίχαρη η οικογένεια. Αν και με πρησμένο πόδι, ένα μεγάλο σημάδι από δάγκωμα άγνωστου ζώου, πιθανότατα φώκιας ή αρκούδας, ήταν καλά στην υγεία του.

 

«Γούλβεριν, φώκια, μικρή πολική αρκούδα, δεν ξέρουμε, γιατί ήταν πραγματικά μεγάλη η πληγή από το δάγκωμα» λέει η ίδια.

Πηγή: Associated Press