Ο Έλληνας ηθοποιός υποδύθηκε τον «Μανωλιό» στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη «ο Χριστός ξανασταυρώνεται».

Μετά την ταινία η ζωή του καταστράφηκε. Αρρώστησε, εθίστηκε στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, μέχρι που βρέθηκε ρακένδυτος και νεκρός ένα κρύο απόγευμα τον Αύγουστο του 2015 στην πλατεία Κολιάτσου.

Στο νεκροτομείο έμεινε έως τον Οκτώβριο, καθώς κανείς δεν τον αναζήτησε!

Πρωταγωνίστησε στην ταινία του Μελ Γκίμπσον «Τα Πάθη του Χριστού» αλλά μάλλον το μετάνιωσε στην πορεία, καθώς από τότε που αποδέχτηκε την πρόταση, τον χτύπησε δυο φορές κεραυνός. Και δεν έφτανε αυτό. Για τις ανάγκες τις ταινίες, κουβαλούσε τον κινηματογραφικό σταυρό, ώσπου έπαθε εξάρθρωση ώμου.

Τζέφρι Χάντερ
Τραγική ήταν η μοίρα αυτού του ηθοποιού, ο οποίος ενσάρκωσε τον Ιησού στα 33 του χρόνια, στην ταινία «ο Βασιλεύς των Βασιλέων». Μετά τον ρόλο, ο Hunter από πρώτο όνομα της υποκριτικής υποβιβάστηκε σε ηθοποιό Β΄κατηγορίας. Ούτε στα προσωπικά του είχε καλή τύχη. Παντρεύτηκε την αγαπημένη του, αλλά ο γάμος διαλύθηκε. Στη συνέχεια, έπαθε δυο εγκεφαλικά επεισόδια, και πέθανε σε ηλικία 42 ετών μέσα στο σπίτι του, από εγκεφαλική αιμορραγία.

Γουίλεμ Νταφόε
Έπαιξε τον Ιησού στην ταινία «Ο τελευταίος πειρασμός», του Μάρτιν Σκορτσέζε. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, τυφλώθηκε εντελώς από το ένα μάτι, έπειτα από αλλεργία που εμφάνισε. Μετά από χρόνια, και όταν πλέον η όραση του αποκαταστάθηκε, ο Νταφόε είπε πως είχε μεγάλο θράσος που τόλμησε να υποδυθεί τον Χριστό.

Γκράχαμ Τσάπμαν
O ηθοποιός πρωταγωνίστησε στην κωμική παραβολή της Βίβλου, «H Zωή του Μπραϊαν», υποδυόμενος ένα βρέφος που γεννήθηκε στη διπλανή φάτνη από εκείνη του Ιησού Χριστού. Ο Τσάπμαν πέθανε σε ηλικία 48 ετών από καρκίνο.

Ρόμπερτ Γουίλσον
Μετά το ρόλο του ως Ιησού σε πολλές σειρές της δεκαετίας του ’50, δεν κατάφερε να παίξει πουθενά αλλού. Ήταν ο τελευταίος του ρόλος…

Ρόμπερτ Πάουελ
Πρόκειται για τον πιο επιτυχημένο ρόλο του Ιησού, τον οποίο ενσάρκωσε ο 73χρονος σήμερα ηθοποιός. O Πάουελ ήταν αυτός που υπέστη σε λιγότερο βαθμό από τους υπόλοιπους την «κατάρα», παρά το γεγονός ότι και η δική του καριέρα καταστράφηκε μετά από αυτόν το ρόλο. Πολλοί υποστηρίζουν ότι παρουσίασε ψυχολογικά προβλήματα μετά το τέλος της ταινίας.