Δύο αγόρια τραυματίστηκαν σοβαρά ενώ ένα 7χρονο κορίτσι έπαθε εγκαύματα στη Ρόδο.

Βαρύ είναι και φέτος το τίμημα από το επικίνδυνο έθιμο με τα βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης με τρία παιδιά από Ρόδο, Αγκίστρι και Σύμη να τραυματίζονται βαρύτατα – υπέστησαν ακρωτηριασμούς δακτύλων και εγκαύματα – από κροτίδες που έπεσαν μετά το «Χριστός Ανέστη» το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ένα 14χρονο αγόρι από το Αγκίστρι υπέστη πολλαπλά εγκαύματα και ακρωτηριασμό δακτύλων στο αριστερό χέρι από κροτίδα. Το αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία» όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο και πλέον νοσηλεύεται.

Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μετά από αεροδιακομιδή ένα 13χρονο αγόρι από τη Σύμη που υπέστη μερικό ακρωτηριασμό δαχτύλων στο δεξί χέρι και τραύμα στο πρόσωπο από κροτίδα και αναμένεται να χειρουργηθεί.

Στη Ρόδο ένα 7χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο του νησιού όταν άγνωστοι πέταξαν βεγγαλικά με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά στο χωριό Μαλώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του rodiaki.gr, η 7χρονη βρισκόταν στο προαύλιο της εκκλησίας όταν άγνωστοι άρχισαν να πετούν βεγγαλικά. Όπως φαίνεται και σε βίντεο που κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας η φωτιά από τα βεγγαλικά πέρασε πάνω από κάποια άτομα που ήταν κοντά στην εκκλησία της περιοχής.

«Σήμερα ένα παιδί 7 χρονών δεν θα πάρει την λαμπάδα του να πάει στη Ανάσταση…Σήμερα αυτό το παιδί δεν θα τσουγκρίσει το κόκκινο αυγό που με χαρά περίμενε να κάνει…Σήμερα αυτό το παιδί υποφέρει στο νοσοκομείο με εγκαύματα…Σήμερα και για αρκετά χρόνια ακόμα οι γονείς αυτού του παιδιού θα ανησυχούν μην τυχόν και μείνουν σημάδια στο προσωπάκι του…Γιατί ΕΣΥ εχθές δεν σκέφτηκες την πράξη σου ή την σκέφτηκες και είπες “σιγά τί θα γίνει;” κι’ όμως έγινε. Ας σκεφτούμε σήμερα ότι το κακό μπορεί να γίνει. Ναι, στο έθιμο. Αλλά με ασφάλεια για τους γύρω μας και την δικιά μας.Καλή Ανάσταση!!Οι σκέψεις όλων μας θα είναι στο κοριτσάκι και στη οικογένειά του» έγραψε για το περιστατικό ο πρόεδρος της κοινότητας Μανώλας, Νεκτάριος Μουστακέλλης, σε ανάρτησή του στο social media.

Οι νεαροί που πέταξαν τα βεγγαλικά συνέχισαν βάζοντας στο στόχαστρό τους και το πνευματικό πολιτιστικό κέντρο Μαλώνας. Από την ισχυρή έκρηξη εκδηλώθηκε φωτιά στο μπροστινό τμήμα του πνευματικού κέντρου, ενώ έσπασαν τα τζάμια της πόρτας και των παραθύρων.