Γιατί αισθάνεστε συνέχεια κουρασμένοι;

Αν σε καταβάλλει καθημερινά η κούραση, φυσικά μπορεί να σημαίνει ότι κάνεις παραπάνω πράγματα από αυτά που αντέχεις. Αν όμως είναι μόνιμη η κατάσταση, μπορεί να φταίει και κάτι άλλο.

Όπως έχεις ακούσει κι άλλες φορές, ενδεχομένως, η ψυχική υγεία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη σωματική σου κατάσταση. Το άγχος, είναι μια κατάσταση η οποία είναι γνωστή σε όλους μας λιγότερο, ή περισσότερο. Προκαλείται από την καθημερινότητα, τις ευθύνες, τη δουλειά και άλλους παράγοντες. Ωστόσο, όταν αυτό γίνεται χρόνιο, οι επιπτώσεις είναι τεράστιες.

Αν έχεις χρόνιο άγχος, μπορεί ακόμα και να μην καταφέρνεις να σηκωθείς εύκολα το πρωί από το κρεβάτι. Ενδεχομένως, να αντιμετωπίζεις ψυχική εξάντληση. Ακόμα και όταν κοιμάσαι, δεν ξεκουράζεται το μυαλό, με αποτέλεσμα να μη μπορείς να λειτουργήσεις όπως θέλεις.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ψυχική εξάντληση, είναι το αποκορύφωμα του στρες. Αν παρατηρείς ότι δυσκολεύεσαι και αισθάνεσαι συνεχόμενη κούραση, ίσως να υποφέρεις από αυτήν.

Η ψυχική και σωματική κόπωση είναι αλληλένδετες

Οι αρχαίοι το έλεγαν, ότι η υγεία του μυαλού συνδέεται με του σώματος. Αυτές οι δύο είναι το ίδιο σημαντικές για τη λειτουργία του οργανισμού. Γι’ αυτό, αν είσαι σε μια απαιτητική δουλειά, για παράδειγμα, μπορεί το στρες να σε οδηγήσει να βιώσεις ακόμα και συναισθήματα κατάθλιψης, απελπισίας, θυμού, απαισιοδοξίας και ανησυχίας.

Γι’ αυτό το σημαντικό αν μπορείς να καταλάβεις από που προέρχεται και γιατί συμβαίνει όλο αυτό και να δεις πώς θα το αντιμετωπίσεις. Είναι χρόνιο; Τι σε επηρεάζει; Αν το χρειάζεσαι, μίλα σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας για να σε βοηθήσει.