Το Φεστιβάλ νεότητας Galis Youth Festival, που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στις παλιές κατασκηνώσεις Γκάλη σε μια έκταση 40 στρεμμάτων λίγο έξω από το Πευκοχώρι Χαλκιδικής, είναι ένα νέο εγχείρημα που σκοπό έχει να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο να μεγαλώνει, προσφέροντας μια ημέρα δράσεων και άθλησης για παιδιά όλων των ηλικιών (γιατί όχι και των ενηλίκων).

Η ιδέα γεννήθηκε πριν ένα χρόνο από ανθρώπους που αποφάσισαν να μείνουν στον τόπο τους και να προσφέρουν σ’ αυτόν. Έτσι, βασική προτεραιότητα δόθηκε στα παιδιά της περιοχής, τα οποία στερούνται πολιτιστικών, αθλητικών εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων. Η επιλογή της ονομασίας του φεστιβάλ αλλά και η τοποθεσία διεξαγωγής δεν είναι καθόλου τυχαία αφού οι παλιές κατασκηνώσεις Γκάλη, παραμένουν ερειπωμένες και κατεστραμμένες παρόλο που αυτή η έκταση των 40 στρεμμάτων, ανήκει στην τοπική Κοινότητα και παραμένει ανεκμετάλλευτη από όλες τις εκάστοτε διοικήσεις του Δήμου Κασσάνδρας.

Μοναδική κίνηση προς εκμετάλλευση ήταν αυτή που έγινε πολύ πρόσφατα για τη δημιουργία τουριστικού καταλύματος, κίνηση η οποία δεν ήταν θεμιτή από τους κατοίκους της τοπικής κοινωνίας, καθώς μια τουριστική μονάδα, όπως υποστηρίζουν, δεν έχει να προσφέρει τίποτα, σε μια τέτοια έκταση, αλλά και σε έναν τόπο που ειλικρινά έχει κορεστεί από άποψη τουριστικής εκμετάλλευσης. Αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη το Πευκοχώρι Χαλκιδικής,  είναι η βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου.  Λείπουν πάρκα, παιδικές χαρές, δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι για να μπορούν να απασχοληθούν και να ψυχαγωγηθούν τα παιδιά τόσο τον χειμώνα (κλειστοί χώροι) όσο και το καλοκαίρι (υπαίθριοι).

Έτσι λοιπόν με πολλή αγάπη για τον τόπο μας, τα παιδιά, και πολλές νέες και φρέσκιες ιδέες, ο φυσιολατρικός αθλητικός σύλλογος Groundbreakers και το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Perfectly English, διοργανώνουν για 2η χρονιά το φεστιβάλ. Μια δράση που δεν θα μπορούσε ποτέ να πάρει σάρκα και οστά δίχως τις χορηγίες και τη συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων. (Κδαπ Tocó Tucán, Α.Σ New Fit Life, Α.Σ Δόξα Αγίας Παρασκευής, Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, Bake the cake, Α.Φ.Σ Groundbreakers, Μεσαιωνική μπυραρία Thirsty Dragon και τις κυρίες Μάγδα Πελέκα και Αναστασία Γκιουζέλη.)

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ νεότητας Γκάλης- Galis Youth Festival

Το 2ο φεστιβάλ νεότητας Γκάλης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαϊου. Ξεκινά στις 09:00 το πρωί και η τελετή λήξης με τη γιορτή των χρωμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 15:00. Οι φετινές δραστηριότητες, περιλαμβάνουν:

  1. εργαστήρι ζαχαροπλαστικής,
  2. αρένα Survivor,
  3. διελκυστίνδα,
  4. τσουβαλοδρομίες,
  5. επιτραπέζια αντισφαίριση,
  6. κυνήγι θησαυρού,
  7. επιτραπέζια παιχνίδια,
  8. παιχνίδι ρόλων Dungeons and Dragons,
  9. face painting
  10. Νew Fit Life Games.

Οι δραστηριότητες, πέρα από το κυνήγι θησαυρού, είναι επαναλαμβανόμενες για να μπορέσουν όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν να παίξουν.

Για όλα τα ομαδικά παιχνίδια και αθλήματα απαιτούνται δηλώσεις συμμετοχής στο Instagram: @galis_youth_festival

Σας περιμένουμε όλους με χαρά να περάσουμε όμορφα και να διασκεδάσουμε! Να είσαστε όλοι εκεί! Σάββατο 13 Μαϊου, 9πμ με 3μμ, στις παλιές κατασκηνώσεις του Γκάλη.

Mary Kat

@iam.marykat