Σοκαριστική είναι η καταγγελία της γυναίκας που ζούσε σε χωριό της Θράκης και το 2020 δέχτηκε επίθεση από συγχωριανούς της επειδή είχε βάλει στο σπίτι της την ελληνική σημαία.

«Το τουρκικό προξενείο έδωσε εντολή να με καθαρίσουν» αποκάλυψε η ίδια το πρωί της Τρίτης (25/4) μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» εξηγώντας πως το απίστευτο περιστατικό που έζησε σημειώθηκε στις 25 Μαρτίου του 2020.

Σε δηλώσεις της η Αϊσέ Ιμάμ, η γυναίκα που καταγγέλλει ότι δέχτηκε επίθεση από τους συγχωριανούς της στο χωριό Άνω Θέρμες στη Θράκη επεσήμανε: «Η μάνα μου πριν από 50 χρόνια έβαλε την ελληνική σημαία και μετά, πριν από εννέα χρόνια, πέθανε. Κι όταν πέθανε η μάνα μου μού ζήτησε εάν κάποτε γυρίσω στο χωριό, στην αυλή του πατέρα μου πρέπει να βάλω την ελληνική σημαία να κυματίζει. Και όπου πήγα στην Ξάνθη πρώτα έβαζα την ελληνική σημαία και μετά έμπαιναν τα πράγματα. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν γεννήθηκε ο γιος μου. Γιατί όταν γεννήθηκε ο γιος μου και μαθεύτηκε ότι είναι από χριστιανό πατέρα και όταν έγινε έξι χρονών δεν τον άφηναν να πάει στο σχολείο».

Όπως περιέγραψε η ίδια, το 2019 ξεκίνησε ο πόλεμος που δέχτηκε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ψωνίζει στα μαγαζιά του χωριού και να πρέπει να κατέβει στη Ξάνθη.

«Το 2019, 15 Αυγούστου, ήρθαν και μου έσκισαν τη σημαία, με αποτέλεσμα μαζεύτηκαν, αφού είχε 2.500 κόσμο και μετά μαζεύτηκαν. Όταν εγώ έντεκα η ώρα το βράδυ πάλι την έβαλα μου είπαν να πάω από εκεί που ήρθα. Και μετά άρχισε ο πόλεμος. Δεν με άφηναν να ψωνίζω από τα μαγαζιά, δηλαδή για ένα κιλό λεμόνια, για οτιδήποτε, έπρεπε να κατεβαίνω ή στο Έρχινο ή στη Ξάνθη» δήλωσε τονίζοντας ότι δέχτηκε απειλές ώστε να μην βγάλει στη φόρα το περιστατικό.

«Όταν πήγα να ζητήσω να το καταγγείλω, μου είπαν ότι είναι θέματα κρατικής ασφάλειας»

«Εγώ πήγαινα και καθάριζα σπίτια για να μπορούμε να επιβιώνουμε. Έρχομαι από τον δρόμο μου εδώ, σταματάει ένα άσπρο αυτοκίνητο με πινακίδα Κομοτηνής. Έρχεται κατά πάνω μου το αυτοκίνητο και με κοπανάει μία στο κεφάλι κι εκείνη την ώρα είχα πάρει το 100 και μετά μου έσπασαν το κινητό. Το τουρκικό προξενείο έστειλε άτομα, γιατί έχει δώσει εντολή να με καθαρίσουν. Όταν εγώ πήγα να ζητήσω να το καταγγείλω, μου είπαν ότι είναι θέματα κρατικής ασφάλειας. Ο… της κρατικής ασφάλειας μου είπε να βγάλω τον σκασμό κι ότι δεν μπορούσα να κάνω μήνυση για να μη δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο» δήλωσε.

«Δεν μπορείς να φανταστείς τι σημαίνει να ζεις χωρίς πατρίδα. Άλλο να είσαι μειονότητα στη θρησκεία και άλλο στην εθνικότητα, στην ελευθερία. Είμαι Ελληνίδα και δεν πολεμάω, δεν κάνω αγώνα μόνο για τα δικά μου παιδιά, κάνω αγώνα για όλα τα ελληνόπουλα» συμπλήρωσε.

Στο Mega μίλησε και ο αδερφός της, Ιμάμ Αχμέτ, ο οποίος είναι διευθυντής της εφημερίδας Ζαγάλισα. Όπως δήλωσε ο ίδιος, η οικογένειά του δεν νιώθει ασφαλής, ενώ τόνισε πως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η κατάσταση οξύνεται και η φύλαξη της αστυνομίας είναι ανεπαρκής.

«Κανένας αστυνομικός δεν είπε στη γυναίκα να κατεβάσει την ελληνική σημαία»
Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, διέψευσε τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί συμβούλεψαν τη γυναίκα να κατεβάσει την ελληνική σημαία. «Δεν έχει προκύψει κάποια καταγγελία για προπηλακισμούς από τη γυναίκα» υποστήριξε.