Ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, αποκάλυψε ότι η αστυνομία είναι κοντά στον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, ενώ προανήγγειλε νέες συλλήψεις για την υπόθεση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του δημοσιογράφου στις 9 Απριλίου 2021.

Ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της Αστυνομίας μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» και τόνιζε ότι η ΕΛΑΣ είναι κοντά στον άνθρωπο που διέταξε την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ για την οποία έχουν συλληφθεί ήδη δυο άτομα.

«Το μεγάλο στοίχημα για την Ελληνική Αστυνομία και για τους αξιωματικούς που χειρίζονται αυτή την υπόθεση είναι και πιστεύω ότι θα γίνει, δηλαδή είμαστε πολύ κοντά, να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, αυτός που λένε “στην πιάτσα” έβαλε τα λεφτά στο τραπέζι για ένα συμβόλαιο θανάτου, για έναν από τους ικανότερους αστυνομικούς συντάκτες της ελληνικής επικράτειας», ανέφερε Στράτος Μαυροειδάκος, επισημαίνοντας ότι ο δημοσιογράφος, Γιώργος Καραϊβάζ ήταν αυτός που έβαλε τη φωνή του συνδικαλισμού στα υπουργικά γραφεία και αυτός που τους βοηθούσε.

«Νομίζω ότι θα ακολουθήσουν και κάποιες άλλες συλλήψεις. Και για να κλείσει αυτή η υπόθεση και για να ησυχάσει και η ψυχή του Γιώργου (σ.σ.: Καραϊβάζ). Δεν θα τον φέρει πίσω κανένας, αλλά νομίζω ότι θα δικαιωθεί η μνήμη του, να συλληφθούν όλοι όσοι είχαν συμμετοχή σε αυτή την αποτρόπαια πράξη. Νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου», συμπλήρωσε.

«Φοβούνταν ότι είχε μιλήσει με κάποιους αξιωματικούς»

Ο αστυνομικός τόνισε ότι την εντολή για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έδωσε άνθρωπος της νύχτας, μέλος των συμμοριών που λυμαίνονται τον χώρο αυτό και τα τελευταία χρόνια βρίσκονται εν μέσω πολέμου και αλληλοσκοτώνονται μεταξύ τους. Επίσης ανέφερε ότι οι άνθρωποι αυτοί της νύχτας φοβούνταν ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε κάνει σημαντικά ρεπορτάζ και ίσως είχε στοιχεία στα χέρια του που τους ενοχοποιούσαν, για τα οποία μάλιστα ίσως να είχε μιλήσει σε αξιωματικούς της αστυνομίας.

«Φαίνεται ότι είναι από άνθρωπο του κοινού ποινικού δικαίου της νύχτας, μέλος των συμμοριών που λυμαίνονται τη νύχτα τα τελευταία χρόνια και αλληλοσκοτώνονται μεταξύ τους. Νομίζω ότι κάποιο ρεπορτάζ του ή κάπου μεταξύ των ομάδων που σκοτωνόντουσαν, κάποια επαφή που μπορούσε να είχε ο Γιώργος (σ.σ.: Καραϊβάζ) και να γνώριζε κάποια πράγματα, τον έφερε σε αυτό το σημείο, γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να ακουστούν ή να υπάρχουν στα χέρια του Γιώργου (σ.σ.: Καραϊβάζ) κάποιες αποδείξεις που να τους ενοχοποιούν», ανέφερε ο αστυνομικός.

«Και από τις νόμιμες επισυνδέσεις που γίνανε, φαινόντουσαν ότι μπορεί να φοβόντουσαν, που να μην ίσχυε κιόλας, ότι ο Καραϊβάζ είχε μιλήσει σε κάποιους αξιωματικούς της αστυνομίας για κάτι πράγματα που γνώριζε. Μπορεί και αυτό να τους φόβισε σε κάτι» προσέθεσε ο κ. Μαυροειδάκος.

Όσο αφορά το γεγονός ότι οι πρώτες συλλήψεις ανακοινώθηκαν μετά την συμπλήρωση δύο ετών από την δολοφονία του δημοσιογράφου, ο κ. Μαυροειδάκος σημείωσε ότι το διάστημα αυτό η αστυνομία είχε λοιδορηθεί από μερίδα του Τύπου και από πολιτικά κόμματα, θεωρώντας ότι οι αρμόδιες αρχές δεν είχαν βρει κάτι.

«Πρέπει όμως να πω ότι γινόταν μια εμπεριστατωμένη έρευνα, πάνω από 350 βίντεο να αναλυθούν και το κυριότερο, οι δύο ήδη συλληφθέντες για να οδηγηθούν με μια δικογραφία δεμένη και όχι με ενδείξεις αλλά με αποδείξεις ενώπιον του εισαγγελέα θέλει δουλειά» τόνισε ο κ. Μαυροειδάκος.