«Η τουρκική κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τα νησιά που στρατικωποιεί η Ελλάδα» τονίζει ο Κιλιτσντάρογλου σε βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του, όπου αναλυτικά ανέφερε:

«Εδώ, έφτασαν στο σημείο, την άμυνα και τον στρατό του λαού να τα κάνουν όργανο της προεκλογικής τους προπαγάνδας. Εσείς έχετε ξαναδεί ποτέ τέτοια εκλογική προπαγάνδα; Έχετε ποτέ ξαναδεί να έχει χρησιμοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο η αμυντική μας βιομηχανία;

Πρέπει όμως να προσθέσω κάτι: Αυτοί που συνέχεια μας συκοφαντούν, έχουν κάνει τίποτα για τα νησιά που στρατιωτικοποιεί η Ελλάδα; Όλα είναι αρλούμπες, αγαπητέ μου λαέ. Όλα είναι ψέματα. Αλλά κάντε λίγη υπομονή, το κράτος θα ξαναγίνει κράτος και όλα τα κόμματα θα ξέρουν τα όρια τους».

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν εκλιπαρεί για να τον ψηφίσουν

«Ο Ερντογάν είπε πως ‘δεν θα με θυσιάσετε για λίγες πατάτες και κρεμμύδια’. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ποια είναι η επόμενη πρόταση; ‘Σας εκλιπαρώ, ψηφίστε με’. Ναι, αυτό είναι διότι είναι στρυμωγμένοι, σε δύσκολη θέση. Διότι δεν τα κατάφεραν και τώρα, τις τελευταίες ημέρες άρχισαν να λένε ‘εσύ είσαι τρομοκράτης, εσύ είσαι προδότης’. Για να δείτε σε πόση δύσκολη θέση βρίσκεται ολόκληρος πρόεδρος, ανεβαίνει στο βήμα και τραγουδάει. Είμαστε μια τέτοια χώρα που έχουμε τέτοια διάθεση και κέφια αυτήν την περίοδο;».