Η αγάπη της μάνας… Η υπηρεσία Boulder County Parks and Open Space στο Κολοράντο δημοσίευσε βίντεο με έναν θηλυκό ψαραετό να υπομένει τις ακραίες καιρικές συνθήκες προκειμένου να προστατεύσει τα αυγά της από το χαλάζι που έπεφτε στην περιοχή.

«Ο θηλυκός ψαραετός… πάλεψε γενναία για να προστατέψει αυγά της κατά τη διάρκεια της καταιγίδας με χαλάζι», ανέφερε η υπηρεσία στις 9 Μαΐου για να συνεχίσει: «Η μητέρα δεν εγκατέλειψε ποτέ τη φωλιά, παρόλο που «σφυροκοπήθηκε» από χαλάζι σε μέγεθος μπιζελιού«.

Η υπηρεσία Boulder County Parks & Open Space φιλοξενεί μια κάμερα που μεταδίδει ζωντανά τη φωλιά, η οποία είναι μία από τις πολλές φωλιές στην κομητεία.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, και τα τρία αυγά παρέμειναν άθικτα. Η κομητεία ελπίζει ότι θα εκκολαφθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο Ψαραετός είναι κοσμοπολίτικο αρπακτικό που ανήκει στην οικογένεια των Πανδιονίδων. Το επιστημονικό του όνομα το πήρε από τον Αθηναίο βασιλιά Πανδίωνα παππού του Θησέα. Έχουν βρεθεί απολιθώματα των προγόνων του ηλικίας δεκατριών εκατομμυρίων ετών στην Καλιφόρνια και στη Φλόριντα.

Osprey

ΠΗΓΗ: Protothema.gr