Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου SETI στην Αλάσκα κατάφεραν και επικοινώνησαν με μια 38χρονη φάλαινα μέσω ενός ηχογραφημένου μηνύματος. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η συνομιλία θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για επικοινωνία με εξωγήινους στο μέλλον.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα ερευνητών του Ινστιτούτου SETI, καταγράφεται η συνομιλία που είχαν με την φάλαινα.

Το πείραμα έλαβε χώρα στην Αλάσκα και η συνομιλία ανάμεσα στους ερευνητές και τη φάλαινα Τουέιν κράτησε για περίπου 20 λεπτά. Οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα προηχογραφημένο μήνυμα – χαιρετισμό, το οποίο εξέπεμψαν με υποθαλάσσια ηχεία. Όταν η 38χρονη φάλαινα άκουσε το μήνυμα, πλησίασε και απάντησε με έναν δικό της χαιρετισμό συμμετέχοντας σε ένα είδος διαδραστικής συνομιλίας. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη επιτυχημένη επικοινωνία ανθρώπων και φαλαινών στη δική τους γλώσσα.

Οι ήχοι που ακούγονται κόβουν την ανάσα και ανοίγουν ένα μεγάλο δρόμο προς την ανακάλυψη νέων πληροφοριών για την υποθαλάσσια ζωή.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Ινστιτούτου SETI, η συνομιλία αυτή θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για επικοινωνία με εξωγήινους στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν, το SETI είχε προσπαθήσει να βρει εξωγήινη ζωή ακούγοντας ραδιοσήματα που έφταναν στη γη.