Μια αρκετά ασυνήθιστη και άκρως επικίνδυνη χελώνα – αλιγάτορας με σαγόνι αρκετά ισχυρό ώστε να μπορεί με το δάγκωμά της να προκαλέσει ζημιές ακόμα και στα οστά, βρέθηκε στην Κάμπρια της βορειοδυτικής Αγγλίας.

Οι χελώνες αυτού του είδους είναι κατά κύριο λόγο ενδημικές σε ποτάμια και βάλτους της Φλόριντα και αναγνωρίζοντα από το ιδιαίτερο καβούκι τους, που τις κάνει να μοιάζουν… με δεινόσαυρο.

Το συγκεκριμένο ερπετό του γλυκού νερού εντοπίστηκε στη λίμνη Urswick Tarn της Κάμπρια και ανασύρθηκε από μια τοπική δημοτική σύμβουλο, η οποία, χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς είχε βρει, έβαλε τη χελώνα σε ένα καλάθι αγορών και το πήγε στον κτηνίατρο.

«Είχε αρχίσει να φαίνεται αρκετά αξιολύπητο. Τηλεφώνησα σε διάφορες υπηρεσίες, οι οποίες δεν βοήθησαν καθόλου. Όλοι νόμιζαν ότι ήταν μια απλή χελώνα, αλλά δεν ήταν» είπε σε τοπική εφημερίδα, προσθέτοντας πως πιθανότατα την είχε στην κατοχή του κάποιος λάτρης εξωτικών ζώων, ο οποιος δεν μπορούσε να τη φροντίσει άλλο.

xelona_alig2
xelona_aligator

Οι χελώνες – αλιγάτορες είναι ένα χωροκατακτητικό είδος που μπορεί να δαγκώσει εύκολα ακόμα και τα οστά και μπορεί να κόψει ανθρώπινα δάχτυλα, σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια «Britannica».

Οι χελώνες αυτές είναι κυνηγοί που συνήθως τρέφονται με ψάρια, βατράχια, μικρά θηλαστικά, ακόμη και άλλες χελώνες. Μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα 100 εκατοστά και να ζυγίζουν έως και 90 κιλά.

 

ΠΗΓΗ: Protothema.gr