Με το Πάσχα να «πέφτει» στις 5 Μαΐου και την αργία της Πρωτομαγιάς να μας χαρίζει άλλη μια ημέρα αργίας την Τρίτη του Πάσχα, η ευκαιρία για απόδραση είναι κάτι που πρέπει να αρπάξουμε. Μεγάλο ρόλο στην επιλογή προορισμού, βέβαια, παίζει και το budget μας, καθώς κάποιοι προορισμοί είναι πιο οικονομικοί και άλλοι πιο ακριβοθώρητοι.

Συγκεκριμένα, η Καλαμάτα, η Αράχωβα και η Πάρος είναι ανάμεσα στους πιο οικονομικούς προορισμούς για τις πασχαλινές εξορμήσεις, είτε με αυτοκίνητο είτε με πλοίο. Από την άλλη, η Κέρκυρα με τα κανάτια της και η Χίος με τον ρουκετοπόλεμο θα κοστίσουν κάτι παραπάνω, ειδικά αν ταξιδέψετε με αεροπλάνο, με αφετηρία την Αθήνα.

Οδικές αποδράσεις
Η πιο οικονομική επιλογή από τους προορισμούς που προσεγγίζονται με αυτοκίνητο από την Αθήνα αναδεικνύεται η Καλαμάτα. Το κόστος ανά άτομο συμπεριλαμβανομένων μεταφορικών και διαμονής ανέρχεται στα €171. Λίγο πιο ακριβή ακολουθεί η γραφική Μονεμβασιά. Το κόστος των μεταφορικών ανέρχεται στα €61/ άτομο και με μια προσιτή πρόταση διαμονής το συνολικό κόστος της εκδρομής υπολογίζεται στα €202/ άτομο.  Τρίτη ακολουθεί η Αράχωβα, όπου το συνολικό κόστος ανέρχεται στα €211/ άτομο, με τα μεταφορικά πιο συγκεκριμένα να υπολογίζονται στα €32 και τη διαμονή στα €179. Το Λεωνίδιο αναδεικνύεται ως ο ακριβότερος προορισμός του Πάσχα από την Αθήνα οδικώς. Για τα μεταφορικά το άτομο θα πληρώσει €38 και για πέντε διανυκτερεύσεις €202, σύνολο, δηλαδή, €240. Μόλις €5 πιο οικονομική από το Λεωνίδιο εμφανίζεται η Ναύπακτος με το συνολικό κόστος για την πασχαλινή απόδραση ανά άτομο να αγγίζει τα €235. Στην τιμή έχουν υπολογιστεί τα μεταφορικά €58 και η διαμονή €176/ άτομο.

Μέσω θαλάσσης
Ιδιαιτέρως δημοφιλείς για τις ημέρες του Πάσχα είναι, ωστόσο, και οι νησιωτικοί προορισμοί, τόσο σε Κυκλάδες όσο και σε Δωδεκάνησα. Η πιο οικονομική επιλογή με πλοίο για τις διακοπές του Πάσχα αναδεικνύεται η Πάρος με συνολικό κόστος ανά άτομο στα €224. Σε αυτά έχουν υπολογιστεί τα ακτοπλοϊκά στα €120 με επιστροφή και η διαμονή στα €104. Η Σαντορίνη ακολουθεί με το συνολικό κόστος ακτοπλοϊκών και πέντε διανυκτερεύσεων ανά άτομο να υπολογίζεται στα €258. Στους πιο περιζήτητους και ακριβότερους προορισμούς συγκαταλέγεται η Σύρος με την εντυπωσιακή Ερμούπολη και τα αρχοντικά Βαπόρια. Οι τιμές με ακτοπλοϊκό εισιτήριο με επιστροφή ξεκινούν από τα €92 ευρώ και το κόστος διαμονής από τα €204 για 5 διανυκτερεύσεις, σύνολο δηλαδή στα €296/άτομο. Σχεδόν €10 πιο οικονομική από τη Σύρο αναδεικνύεται η μακρινή Πάτμος με συνολικό κόστος ανά άτομο στα €287. Σε αυτά έχουν υπολογιστεί τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με επιστροφή στα €110 και €177 οι πέντε διανυκτερεύσεις.

Τα αεροπορικά κοστίζουν
Οι πιο ακριβοί πασχαλινοί προορισμοί, ωστόσο, αναδεικνύονται και οι πιο δημοφιλείς. Ο λόγος για την Κέρκυρα και τη Χίο που από Αθήνα προσεγγίζονται ευκολότερα με το αεροπλάνο. Πιο συγκεκριμένα η Κέρκυρα αναδεικνύεται ως η «βασίλισσα» του Πάσχα, καθώς το κόστος για την εξαήμερη εξόρμηση με αεροπλάνο στο νησί των Φαιάκων ανέρχεται στα €522/άτομο. Κόστος στο οποίο έχουν συνυπολογιστεί τα αεροπορικά εισιτήρια στα €286 και η εξαήμερη διαμονή στα €286. Κάτι παραπάνω από €100 πιο οικονομική ανέρχεται η Χίος με το συνολικό κόστος ανά άτομο να υπολογίζεται στα €395. Πιο συγκεκριμένα, τα αεροπορικά για τη Μυροβόλο νήσο κοστολογούνται στα €278 και η διαμονή στα €117.

*Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το άτομο στις 02 Απριλίου με τις πλατφόρμες: vriskoapostasi.gr, booking.com, airtickets.gr 

ΠΗΓΗ: clickatlife.gr