Παρά το μέγεθός του, το Μπέρμιγχαμ, η πόλη όπου διαδραματίζεται η σειρά εποχής «Peaky Blinders», είναι σε, γενικές γραμμές, ανεξερεύνητο. Όχι μόνο συγκριτικά με το «παγκόσμιο» Λονδίνο αλλά και με άλλες πόλεις της Αγγλίας, με αντίστοιχη ιστορία. Είναι ταυτισμένο με το γκρίζο βιομηχανικό παρελθόν του ενώ μεγάλο μέρος της πόλης καταστράφηκε από τους γερμανικούς βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όμως, πάει καιρός που έχει καταφέρει να ξεπεράσει αυτή την αρνητική εικόνα.

Η μεγαλύτερη πόλη των Δυτικών Μίντλαντς έχει υπάρξει ένας από τους πολιτιστικούς κόμβους της Βρετανίας. Το 2022, φιλοξένησε τους πιο πετυχημένους Αγώνες της Κοινοπολιτείας που έγιναν ποτέ στην Αγγλία, γεγονός που οδήγησε σε μια αναμόρφωση της πόλης, η οποία συνεχώς αλλάζει και βελτιώνεται.

Το Μπέρμιγχαμ έχει άπειρα και όμορφα πλωτά κανάλια, τοπία που παραπέμπουν στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, ασυναγώνιστη σοκολάτα, εξαιρετική γαστρονομία, ζωντανή νυχτερινή και πολιτιστική σκηνή καθώς και τους περισσότερους χώρους πρασίνου από σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις τέτοιου μεγέθους. Την ίδια στιγμή, χάρη και στο μικρότερο κόστος ζωής σε σχέση με το Λονδίνο, καταφέρνει και προσελκύει καλλιτέχνες και start up επιχειρήσεις.

Η Βιβλιοθήκη/Photo: Unsplash