Το 2022 4,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι παραιτούνταν από τη δουλειά τους κάθε μήνα στις ΗΠΑ. Τώρα, νέα έρευνα της Microsoft και του LinkedIn προβλέπει ότι ακόμη περισσότεροι άνθρωποι σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν την εργασία τους μέσα στο 2024.

Στην έρευνα της Microsoft και της LinkedIn, η οποία διεξήχθη σε περισσότερους από 30.000 ανθρώπους σε 31 χώρες μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου αυτής της χρονιάς, οι μισοί εργαζόμενοι δηλώνουν πως σκέφτονται να παραιτηθούν. Το LinkedIn μόνο στις ΗΠΑ, έχει παρατηρήσει αύξηση της τάξεως του 14% στις αιτήσεις εργασίας από το περασμένο φθινόπωρο, με το 85% των εργαζομένων να δηλώνει ότι σκοπεύει να αναζητήσει νέα δουλειά το 2024, σύμφωνα με έρευνα σε 1.013 Αμερικανούς επαγγελματίες μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2023.

Η «αυτοπεποίθηση» για την αναζήτηση εργασίας των Αμερικανών έφτασε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων δύο ετών, σύμφωνα με έρευνα της ZipRecruiter τον Φεβρουάριο του 2024, καθώς περισσότερα από 2.000 άτομα ψάχνουν νέα δουλειά. Η ανανεωμένη αυτή αίσθηση αισιοδοξίας υποβοηθείται από το γεγονός ότι η αμερικανική οικονομία απέφυγε την ύφεση που προβλεπόταν το 2023, σύμφωνα με την επικεφαλής οικονομολόγο της ZipRecruiter, Τζούλια Πόλακ.

Παρά τις αυξημένες περικοπές θέσεων εργασίας σε μερικές μεγάλες εταιρείες, τα ποσοστά απολύσεων όπως και η ανεργία είναι χαμηλότερα από ό,τι πριν από την πανδημία του Covid. Η αύξηση της απασχόλησης είναι ισχυρή και σταθερή από τις αρχές του 2024, καθώς οι Αμερικανοί είναι πιο σίγουροι για τις προοπτικές τους στην αγορά εργασίας, ενώ η δυσαρέσκεια για τον συνεχιζόμενο υψηλό πληθωρισμό, θα μπορούσε εξίσου να τους οδηγήσει στην αναζήτηση νέων ευκαιριών εργασίας.

Όμως δεν είναι μόνο οι καλύτερες συνθήκες στην αγορά εργασίας, που οδηγούν περισσότερους Αμερικανούς εργαζόμενους να εξετάσουν το ενδεχόμενο αλλαγής δουλειάς το 2024.