Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης, στο γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» και σύμφωνα με τα στοιχεία φαίνεται ότι οφείλεται σε εμπρησμό.

Για την έρευνα που παρήγγειλε ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης και θα αναλάβει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, θα ερευνηθουν τα αδικήματα του εμπρησμού, της φθοράς με φωτιά, της χρήσης εύφλεκτων υλών και της παράβασης του νόμου περί κροτίδων (τα δύο τελευταία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου).

Ο φάκελος της δικογραφίας για τη φωτιά που ξέσπασε λίγες ώρες μετά τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, θα περιλαμβάνει τα αποτελέσματα από την επιτόπια έρευνα που διεξήγαγε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το βιντεοληπτικό υλικό από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, ενώ θα κληθεί να καταθέσει και ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης, Θεόδωρος Καρυπίδης.

Το χρονικό της πυρκαγιάς

Σοβαρές καταστροφές προκλήθηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης, μετά τη φωτιά λίγες ώρες μετά τον τελικό Κυπέλλου με νικητή τον Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε στις 3.27 τα ξημερώματα στα γραφεία που βρίσκονται επί της οδού Αλκμήνης, στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρειάστηκε να επιχειρήσουν δώδεκα πυροσβέστες με τέσσερες υδροφόρα οχήματα.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης και σε αρχειακό υλικό, ενώ τα πρώτα στοιχεία δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο του εμπρησμού. Ζημιές προκλήθηκαν και σε σουίτες του γηπέδου.