Από τις εκδόσεις ΔΙΑΝΟΙΑ κυκλοφορεί το 2ο βιβλίο της σειράς «Ζάρια με τον Θάνατο», του Γιάννη Χατζηιωαννίδη με τίτλο «Ο Αγγελιοφόρος της Μοίρας». Στον δεύτερο τόμο της τριλογίας του Γιάννη Χατζηιωαννίδη  βυθιζόμαστε και πάλι στο σύμπαν της αυτοκρατορίας της σιωπής, αυτό που ο απλός κόσμος αποκαλεί υπόκοσμο ή αλλιώς Μαφία. Αυτή τη φορά όμως επικεντρωνόμαστε κυρίως στο πορτρέτο του Νεκτάριου Ιζμιρτζόγλου που έχει πλέον ανέβει ραγδαία στη ιεραρχία, προσπαθεί να βρει τον δικό του  δρόμο στη ζωή μετά τον θάνατο της γυναίκας του και να καθίσει στο στρογγυλό τραπέζι των ιπποτών της σκιάς. Η μοίρα όμως δεν θα είχε την φήμη που έχει αν έκανε το προφανές. Οι εξελίξεις και τα γεγονότα που συντελούνται στην αυτοκρατορία της σιωπής θα τον φέρουν στο πλευρό του “Βαρόνου” του ανθρώπου που κάθεται στην κορυφή και δίνει το σκοπό για τον ρυθμό που θα παίξουν τα όργανα. Από την Κωνσταντινούπολη στο Βελιγράδι και από την Μόσχα στην Μάνη ο πλέον διαβόητος εκτελεστής αποδεικνύει πώς στο τέλος αυτό που μένει ειναι η ιερή ανδρική φιλία και οι κανόνες που πρέπει να τηρούνται σε ένα κόσμο βίας.Διαβάζουμε στο οπισθοφυλλο:

“Η φήμη μου απλώνεται, όπως η φτώχεια στην Αφρική και εγώ είμαι έτοιμος να πυροδοτήσω την οργή μου. Αλλοίμονο σε όποιον πιστέψει πώς η οργή μου έχει όρια. Έχω ακούσει για όρια αλλά δεν συναντήθηκα ποτέ μαζί τους. Καμία γαλήνη ώσπου να νιώσουν την οργή μου. Κανένα έλεος. Ζω σε έναν κόσμο βίας, όπου κάθε κακό πληρώνεται σύμφωνα με την Βίβλο, οφθαλμός αντί οφθαλμού. Το αίμα ξεπλένεται με αίμα.

Το μυαλό μου ξεστράτισε στο παρελθόν μου και στα πτώματα που άφησα πίσω μου. Μια ζωή σημαδεμένη από την παρουσία του θανάτου. Αλλά καθώς σκέφτηκα τα όσα συνέβησαν στη ζωή μου τα τελευταία χρόνια, έπεισα τον εαυτό μου πως ο Θεός με ευλογούσε για άλλη μια φορά με τη χάρη Του. Τα γεγονότα έχουν αρχίσει να βγαίνουν εκτός ελέγχου και εγώ είμαι έτοιμος να ξεχυθώ πίσω τους σαν λυσσασμένο σκυλί.

Φόρεσα το μπλε σκούρο κοστούμι μου, κούμπωσα το αγαπημένο μου ρολόι στον αριστερό καρπό, έβαλα στην μέση το 45αρι μου, μπήκα στο μαύρο Audi και πήρα τον δρόμο της επιστροφής που θα με έβγαζε και πάλι στην αγαπημένη μου Θεσσαλονίκη.

Κύριε, άκου την κραυγή μου, μονολόγησα”.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας και μπορεί να το αποκτήσετε παραγγέλλοντας το από τον εκδοτικό οίκο πληκτρολογώντας την διεύθυνση: https://dianiapublications.com