Με ένα μονοσέλιδο γράφημα, αποτυπωμένο σε μια γιγαντοοθόνη στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε χθες να υπερβεί τον σκόπελο της σφοδρής κριτικής που δέχεται για το Πόθεν Έσχες του, από πλευράς της ΝΔ και όχι μόνο. Αναλαμβάνοντας το ρίσκο, ο κ. Κασσελάκης απαρίθμησε δημόσια το συνολικό εισόδημα, τις δανειακές υποχρεώσεις, αλλά και το ύψος των επενδυτικών προϊόντων που είχε στην κατοχή του μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023, παρότι τα περισσότερα στοιχεία είχαν γίνει γνωστά ως μέρος της δημοσιογραφικής έρευνας, όχι όμως τα επίπεδα της οικονομικής του ευμάρειας, η οποία δεν φαίνεται ανεξάντλητη, όπως ο ίδιος την είχε αρχικά περιγράψει.

Σε αντίθεση με όσα είχε δηλώσει στον Σταύρο Θεοδωράκη τον περασμένο Οκτώβριο, δηλαδή ότι «είμαι πολύ ευκατάστατος έχω μια ευχέρεια και ουσιαστικά δεν χρειάζεται να δουλέψω στη ζωή μου. Έχω ανεξαρτησία δεν έχω καμία εξάρτηση από κανέναν», ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εμφανίστηκε χθες ως εισοδηματίας μεν και με υπολογίσιμη προσωπική περιουσία, αλλά όχι σε επίπεδα που να μπορούν να του εξασφαλίσουν τα προς το ζην και μαζί ένα άνετο lifestyle, χωρίς να εργαστεί ποτέ ξανά στη ζωή του.

Συγκεκριμένα, στο γράφημα, όπου αποτύπωσε την περιουσιακή του κατάσταση, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κάνει λόγο:

· Για εισόδημα 2,067 εκατομμύρια δολάρια,

· για οφειλές 1,831 εκατ. Δολάρια και

· για επενδυτικά προϊόντα 3,040 εκατ. δολάρια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ακόμη:

· την εταιρεία Osios LLC, μέσω της οποίας δανειοδότησε τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη του 2023, αλλά και
· ετερόρρυθμος εταίρος στην εταιρία Pura Vita E.E., που έχει στην ιδιοκτησία της ένα κατάστημα με χυμούς στις Σπέτσες.

· τη συμμετοχή του μέσω της Osios στην Tiptree Marine, την οποία διηύθυνε και από την οποία απολύθηκε λίγες ημέρες πριν από την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.