Ο ύπνος είναι μια δραστηριότητα, που είναι για τον άνθρωπο τόσο απαραίτητη όσο η τροφή, προκειμένου να είναι υγιής. Είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να φανταστούν ένα σενάριο, όπου πρέπει να περάσουν λίγες μέρες χωρίς καθόλου ύπνο , πόσο μάλλον να τον στερηθούν για χρόνια. Ωστόσο ένας 80χρονος άνδρας ισχυρίζεται, ότι δεν έχει κοιμηθεί εδώ και 60 χρόνια.

Ανίκανος να κοιμηθεί από νεαρή ηλικία

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη, ο 80χρονος από το Βιετνάμ ισχυρίστηκε, ότι δεν έχει καταφερει να κοιμηθεί ούτε μια φορά από το 1962 περίπου. Ο κύριος Thai Ngoc είναι μια μοναδική περίπτωση! Η οικογένειά του, οι φίλοι και οι γείτονές του δεν τον έχουν δει ποτέ να κοιμάται, και πολλοί γιατροί φέρεται να έχουν εξετάσει τη διαταραχή του. Ωστόσο, κανένας από αυτούς δεν μπορούσε να αποδείξει, πως δεν είχε πράγματι κοιμηθεί κάποιες φορές.

Ο Ngoc φαινομενικά υποφέρει από μόνιμη αϋπνία, αλλά παραδόξως, ο 80χρονος δεν έχει υποστεί καμία ιατρική επίδραση λόγω έλλειψης ύπνου και ανάπαυσης. Αποκάλυψε, ότι παίρνει την ενέργεια που απαιτείται για τη βασική ανθρώπινη λειτουργία από το “πράσινο τσάι και το κρασί από ρύζι”, ενώ τόνισε επίσης τη λαχτάρα του για έναν υπνάκο. Παρόλα αυτά όταν οι άλλοι κοιμούνται, αυτός συνεχίζει να δουλεύει με όρεξη στα χωράφια, να καπνίζει και να πίνει ασταμάτητα!

Ένας YouTuber τον κάνει διάσημο

Ο YouTuber Drew Binsky συνάντησε τον Ngoc σε ένα μικρό χωριό στο Νότιο Βιετνάμ για να μάθει περισσότερα για τη μοναδική περίπτωση του. «Άκουσα για πρώτη φορά για τον κ. Thai Ngoc πριν από πολλά χρόνια και δεν ήξερα ότι θα ήταν δυνατό να τον βρω, επειδή η ακριβής τοποθεσία του δεν είχε αποκαλυφθεί. Ο κ. Ngoc ισχυρίζεται ότι δεν έχει κοιμηθεί ούτε ενα λεπτό από το 1962 και κάποιοι πιστεύουν, ότι έχει μια εξαιρετικά σπάνια ιατρική πάθηση. Ταξίδεψα από την Αριζόνα για να μείνω ξύπνιος μαζί του 2 ημέρες και δω αν είναι αλήθεια, ότι δεν κοιμάται», είπε ο Drew.Ο κύριος Ngoc, αποκάλυψε στον YouTuber, ότι τραυμάτισε το χέρι του κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Με βάση την παρατήρησή του και κάποιες εικασίες, ο Drew ισχυρίστηκε, ότι μια σημαντική αιτία πίσω από την έλλειψη ύπνου του Ngoc θα μπορούσε να είναι το μετατραυματικό στρες, που προκλήθηκε από τον πόλεμο, ο οποίος διήρκησε από το 1955 ως το 1975. «Είναι εκπληκτικό και λυπηρό την ίδια στιγμή, αν ο πόλεμος τον έκανε έτσι. Του αξίζει να κοιμάται ήσυχος ειδικά στην ηλικία του».

Ωστόσο, είναι συναρπαστικό, πώς μπορεί ένας άνθρωπος να λειτουργεί κανονικά χωρίς ύπνο. Ακόμα κι αν κοιμάται για λίγα λεπτά ή 2 ώρες, δεν θα μπορούσε να είναι αρκετό για έναν κανονικό άνθρωπο. Το σώμα θα ήταν αδύναμο και στα πρόθυρα λιποθυμίας. Οι άνθρωποι στο διαδίκτυο βρήκαν την ιστορία του Ngoc τραγική και εκπληκτική ταυτόχρονα. Τόνισαν μάλιστα, πώς οι ώρες που έμεινε ξύπνιος τον έχουν ήδη κάνει τον γηραιότερο άνδρα που έζησε ποτέ. Ο ανθρωπος που έχει ζήσει περισσότερη ζωή από οποιονδήποτε στον κόσμο, συνηθίζει να φοράει τις πιτζάμες του για την περίπτωση που τον πάρει ο πολυπόθητος ύπνος.

Πηγή: www.indiatimes.com