Τρία νέα ρολόγια Bioceramic MoonSwatch μόλις προσγειώθηκαν. Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, οι άνθρωποι αναρωτιούνταν πώς φαίνεται ο κόσμος από ψηλά. Όλοι οι αστροναύτες που ταξίδεψαν στο διάστημα είπαν ότι το πιο όμορφο θέαμα που είδαν ποτέ ήταν ο Γαλάζιος Πλανήτης. «Όταν κοίταξα για πρώτη φορά τη Γη από την επιφάνεια της σελήνης, έκλαψα», είπε ο αστροναύτης Alan Shepard, ο οποίος έγινε το 1961 ο πρώτος Αμερικανός που ταξίδεψε το διάστημα και, το 1971, ο πέμπτος άνθρωπος που περπάτησε στη σελήνη.

Τα τρία νέα μη περιορισμένα σχέδια Bioceramic MoonSwatch — MISSION ON EARTH – LAVA, – POLAR LIGHTS και – DESERT — είναι αφιερωμένα στον υπέροχο πλανήτη μας, αντλώντας έμπνευση από την ηφαιστειακή λάβα, το Βόρειο Σέλας και τις ερήμους, τρία φυσικά φαινόμενα, με τη μαγική και γοητευτική ομορφιά τους, που είναι απολύτως ορατά από το διάστημα. Για τα συγκεκριμένα ρολόγια, η Swatch ανέπτυξε τρία ολοκαίνουργια χρώματα σε Bioceramic.

Το Bioceramic MoonSwatch MISSION ON EARTH – LAVA εμπνέεται από τα ηφαίστεια, τις ρωγμές στον φλοιό της Γης που επιτρέπουν την εκροή λάβας, στάχτης και αερίων. Η λάβα είναι επικίνδυνη αλλά και γοητευτική, με τις έντονες κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις της. Σήμερα, έχουν εντοπιστεί παγκοσμίως περίπου 1.670 ενεργά ηφαίστεια. Περίπου εξήντα από αυτά εκρήγνυνται κάθε χρόνο, χωρίς να συνυπολογίζονται τα πολυάριθμα υποθαλάσσια ηφαίστεια. Το ρολόι Bioceramic MoonSwatch MISSION ON EARTH – LAVA είναι, επίσης, ένας υπαινιγμός στην OMEGA και το σχέδιο Speedmaster Moonwatch «Ultraman» του 1968, με τον διάσημο πορτοκαλί δείκτη χρονογράφου.

Το Bioceramic MoonSwatch MISSION ON EARTH – POLAR LIGHTS είναι αφιερωμένο στο υπέροχο Βόρειο Σέλας. Χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτών των εκπληκτικών και εξαιρετικής ομορφιάς ατμοσφαιρικών φαινομένων, που είναι ορατά από το διάστημα, είναι οι εξαιρετικά πολύχρωμες «κουρτίνες φωτός» που εμφανίζονται στον νυχτερινό ουρανό, συνήθως σε αποχρώσεις του πράσινου και του μπλε. Αυτός είναι ο λόγος που σε αυτό το ρολόι κυριαρχεί το τιρκουάζ, που θυμίζει τη μεγαλειώδη εμφάνιση χρωμάτων στον ουρανό στο Βόρειο πόλο. Το ίδιο το μπλε καντράν είναι γεμάτο μικρά «αστέρια» από μικροσκοπικές ασημί νιφάδες, που εμπνέονται από τα καντράν με τζάμι αβεντουρίνης. Πρόκειται για έναν ακόμη υπαινιγμό σε ορισμένα ρολόγια OMEGA. Η διαφορετική διάταξη των «αστεριών» σε κάθε σχέδιο κάνει το καντράν κάθε ρολογιού μοναδικό. Οι αριθμοί και οι ενδείξεις στα τρία υποκαντράν είναι σε ακτινική διάταξη, όπως ακριβώς στο Speedmaster στα project Alaska II and III της OMEGA.

Τόσο η κάσα όσο και οι δείκτες του Bioceramic MoonSwatch MISSION ON EARTH – DESERT είναι στο χρώμα της άμμου, ενώ το καντράν και το λουράκι είναι σε greige (μπεζ-γκρι), θυμίζοντας τις τεράστιες αμμώδεις εκτάσεις που καλύπτουν πάνω από το ένα πέμπτο της επιφάνειας της Γης και βρίσκονται σε όλες τις ηπείρους. Η Σαχάρα είναι η μεγαλύτερη έρημος του κόσμου, με έκταση πάνω από 9 εκατομμύρια km2 στη Βόρειο Αφρική. Το κλίμα της Σαχάρας είναι ιδιαίτερα ξηρό, με θερμοκρασίες που μπορούν να υπερβούν τους 50°C την ημέρα και να πέσουν υπό το μηδέν τη νύχτα.

Και τα τρία νέα ρολόγια Bioceramic MoonSwatch MISSION ON EARTH φέρουν τη δήλωση της αποστολής στην πίσω όψη και τα λογότυπα OMEGA X SWATCH στο καντράν και την κορώνα. Σε κάθε καπάκι μπαταρίας υπάρχει ένα σχέδιο του πλανήτη Γη. Ένα ρυθμιζόμενο λουράκι VELCRO® κατάλληλο για διαστημικές στολές προσθέτει την τελική πινελιά αστροναυτικής κομψότητας και περιλαμβάνει αντιθετική ραφή στο ίδιο χρώμα με την αντίστοιχη κάσα.

Οι δείκτες και οι ενδείξεις φέρουν επικάλυψη Super-LumiNova® κλάσης Α για τέλεια λάμψη στο σκοτάδι. Αυτά τα ρολόγια περιλαμβάνουν όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου OMEGA Speedmaster Moonwatch, του πρώτου ρολογιού που ταξίδεψε στη σελήνη: την ασύμμετρη κάσα, τη διάσημη ταχυμετρική κλίμακα με την κουκκίδα πάνω από την ένδειξη 90 και τα τυπικά υποκαντράν Speedmaster. Όπως όλα τα σχέδια Bioceramic MoonSwatch, αυτά τα νέα ρολόγια διαθέτουν λειτουργία χρονογράφου.

Τα MISSION ON EARTH – LAVA, – POLAR LIGHTS και – DESERT, όπως όλα τα ρολόγια της συνεργασίας OMEGA X SWATCH, κατασκευάζονται από το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Bioceramic της Swatch, ένα μοναδικό μείγμα δύο τρίτων κεραμικού, που χρησιμοποιείται στην υψηλή ωρολογοποιία, και ενός τρίτου υλικών βιολογικής προέλευσης που παράγονται από καστορέλαιο.

Τα τρία νέα ρολόγια Bioceramic MoonSwatch MISSION ON EARTH διατίθενται από το Σάββατο 15 Ιουνίου, αποκλειστικά σε επιλεγμένα καταστήματα Swatch. Όπως ισχύει με το σύνολο της Συλλογής Bioceramic MoonSwatch, επιτρέπεται η πώληση ενός μόνο ρολογιού ανά άτομο, ανά ημέρα και ανά κατάστημα Swatch.