Καθώς το χάσμα μεταξύ ενός συναρπαστικά σπουδαίου και ενός λίαν συμβατικού τρόπου ζωής διευρύνεται -με τη μεσαία τάξη διαρκώς να συρρικνώνεται-, πόσο εύκολο είναι για σένα να διατηρήσεις τα χαρακτηριστικά ενός άντρα που ξεχωρίζει από όλους τους άλλους;
1. Ιδρώτας
Ένας εξαιρετικός άντρας διατηρεί την ενέργειά του ακμαία ακόμη και όταν όλοι οι υπόλοιποι στην αίθουσα συνεδριάσεων έχουν παραδώσει τα πνευματικά, ψυχικά και σωματικά τους όπλα. Αναλαμβάνει δράση στα δύσκολα και διατηρεί πλήρη έλεγχο των επιλογών του ακόμη και όταν αποτύχει. Αλλά είναι και ο ίδιος που θα παραδεχτεί τα λάθη του σπεύδοντας να τα διορθώσει, επειδή δεν είναι ευχαριστημένος ούτε με την ήττα, ούτε με τα μέτρια αποτελέσματα.

2. Πρόκληση
Ο άντρας που θέλει να ξεχωρίσει πιστεύει σε μια αρχή: ό,τι δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει. Οι αλλαγές στη ζωή, στις μπίζνες και στις σχέσεις είναι αναπόφευκτες, αλλά οι λύσεις και οι απαντήσεις δίνονται με θάρρος, αποφασιστικότητα και ταχύτητα, έστω και με κάποιες απώλειες. Ο σπουδαίος άντρας είναι σχεδόν πάντα ατρόμητος και ριψοκίνδυνος. Και ποτέ δεν φοβάται τις συνέπειες των επιλογών του.

3. Προτεραιότητα
Σε μια εποχή συνεχούς υπερφόρτωσης του εγκεφάλου με άπειρες πληροφορίες, η εστίαση μόνο στις χρήσιμες δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική πρακτική. Η ιεράρχηση των πληροφοριών, η διαβίβασή τους στον εγκέφαλο και η διύλισή τους προς όφελος του στόχου είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγει ένας ξεχωριστός άντρας τον κίνδυνο. Η απόσπαση της προσοχής είναι ο εχθρός ενός έξοχου αποτελέσματος.

4. Ετοιμότητα
Ο ξεχωριστός άντρας διατηρεί την ψυχραιμία του, έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και ξέρει να παρακάμπτει τις παγίδες. Πώς αποκτούνται αυτά τα ψυχικά χαρίσματα; Με υψηλή αυτογνωσία και ισχυρή αφοσίωση σε μεθόδους αυτοβελτίωσης.

5. Γνώση
Η βαθιά επίγνωση του αντικειμένου του, η αδιάκοπη τροφοδότηση του νου με νέες χρήσιμες πληροφορίες, ο επιμελημένος τρόπος αφομοίωσης των εμπειριών και η αντίληψή του να διαβάζει με μια ματιά τον απέναντι -είτε ανταγωνιστή, είτε φίλο- είναι αποτελέσματα μιας πολύ κοινής τακτικής των σπουδαίων ανδρών: εκμετάλλευση κάθε πιθανού και απίθανου πόρου που προσφέρει γνώση. Από μια γρήγορη κουβέντα μέσα στο ασανσέρ έως και μια πολύωρη συνάντηση με όλο το προσωπικό και από μια ματιά στους τίτλους των πρωινών εφημερίδων έως την ανάγνωση ενός πολυσέλιδου αξιόλογου βιβλίου το βράδυ πριν τον ύπνο, όλα αποτελούν πηγές γνώσης που μπορεί να οδηγήσουν στην επίτευξη μνημειωδών στόχων.

6. Ένστικτο
Όταν τα εξωτερικά γεγονότα κατακρημνίζουν τον εσωτερικό κόσμο των περισσοτέρων ανθρώπων, ο άντρας που ξεχωρίζει δεν σταματά να κοιτά μπροστά. Ο μέσος άντρας δεν έχει το σθένος να το πράξει, αλλά ο σπουδαίος κινείται από μια ακλόνητη πίστη πως όλα γίνονται για κάποιο σκοπό. Το «γιατί» δεν έχει καμία σημασία. Το «πώς» είναι αυτό που αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή εσωτερικής δύναμης. Το «πώς» χαρίζει σθένος, πίστη, στόχο, επιμονή και επιτυχία -με αυτή ακριβώς τη σειρά.

http://gr.askmen.com/