Τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε να καταργηθεί ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, εξήγησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ.Αγγελούδης έθιξε το θέμα έπειτα από ερώτηση του πρώην δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη», Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος θέλησε να ενημερωθεί εάν «καταργείται, μετατρέπεται, δεν αδειοδοτείται; ‘Ωστε να γνωρίζουμε κι εμείς».

«Ο νυχτερινός ημιμαραθώνιος καταργήθηκε για τον λόγο που μου ζητούσατε να τον καταργήσετε κι εσείς πριν από τρία χρόνια. Έχω το μνημόνιο για την κατάργηση και την αντικατάσταση του, διότι δεν μπορεί σε μία πόλη μια ομάδα ανθρώπων να κάνει δύο δρομικά γεγονότα και ο δήμος να είναι απών. Τότε υπογράψατε το μνημόνιο, ήμουν συμμέτοχος ως Ολυμπιακή Επιτροπή και μετά είπατε ότι οι πιέσεις που δεχτήκατε ήταν πολλές. Το μνημόνιο αυτό που δεν υλοποιήσατε εσείς, θα το υλοποιήσω εγώ γιατί δεν με απασχολεί καμία παρέμβαση ή πίεση. Έχω τη σύμφωνη γνώμη όλων των σωματείων του στίβου ότι δεν μπορεί να κλείνει η πόλη κάθε τόσο, να σταματάει η ζωή, να μην μπορούν οι επαγγελματίες να δουλέψουν», είπε ο κ.Αγγελούδης.

Πρόσθεσε, πως στη θέση του νυχτερινού ημιμαραθωνίου θα διοργανωθεί ένα νέο δρομικό γεγονός, το City Marathon, που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Καλαμαριά και όλα τα έσοδα θα διανέμονται στα σωματεία του στίβου.