Η ευγενής συμπεριφορά και οι λεπτές κινήσεις ενός άνδρα είναι αυτές που τον καθιστούν ως gentleman. Ως γνωστόν, οι γυναίκες έχουν αδυναμία στο συγκεκριμένο τύπο άνδρα, ο οποίος τους εμπνέει ασφάλεια και σιγουριά, με αποτέλεσμα να μοιάζει ως ιδανικός στα μάτια τους. Εκτός από την πραγματική ζωή όμως, ένας gentlemanορίζεται πλέον και από τη συμπεριφορά του στα social media.

Το Men Εxclusive σου προτείνει τι να κάνεις και τι πρέπει να αποφεύγεις στο διαδίκτυο, εάν θέλεις να ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία.

Φτιάξε ένα πλάνο

Μη μεταπηδήσεις αμέσως στο χώρο του διαδικτύου, αλλά βρες τον ιστότοπο που σου ταιριάζει. Εάν θέλεις να δικτυωθείς ή να βρεις παλιούς φίλους και συγγενείς σου, μπορείς να φτιάξεις προφίλ στο Facebook, εάν όμως ενδιαφέρεσαι για τη διαφήμιση της δουλειάς σου και της ανάδειξης του βιογραφικού σου σημειώματος, τότε θα έπρεπε να ασχοληθείς με το LinkedIn.

Διατήρησε την ιδιωτικότητά σου

Ένα διαδικτυακό προφίλ είναι δημόσιο, πράγμα που σημαίνει πως οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες που θα επιλέξεις να μοιραστείς, μπορεί να είναι ορατές όχι μόνο στα άτομα που θέλεις, αλλά και σε άσχετο κόσμο που ούτε καν γνωρίζεις. Γι΄αυτό, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με τις πληροφορίες που θα μοιραστείς.

Να είσαι ενεργός, αλλά όχι ενοχλητικός

Είναι καλό να είσαι ενεργός στα social media, δείχνοντας ότι ενδιαφέρεσαι να κρατάς επαφή με τους φίλους σου, να απαντάς στα μηνύματα που σου στέλνουν, να δημοσιεύεις χρήσιμες πληροφορίες και όμορφες φωτογραφίες. Σε καμία περίπτωση όμως, μην πέσεις στην παγίδα της κατάχρησης του διαδικτύου. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρασύρονται, ανεβάζοντας αμέτρητες selfies ή ανούσια βίντεο και ιούς, με αποτέλεσμα να γίνονται ενοχλητικοί στους υπόλοιπους φίλους τους με τη συνεχή παρουσία τους.

Χρησιμοποίησε το αληθινό σου όνομα

Τα ψευδώνυμα τύπου “Γιάννης Πράσινος” ή “Νίκος Εξντι” ταιριάζουν σε μαθητές Γυμνασίου και όχι σε έναν gentleman. Δεν έχεις κάτι να κρύψεις, οπότε δεν υπάρχει λόγος να φοβηθείς να αποκαλύψεις το ονοματεπώνυμό σου. Έτσι, θα είναι ευκολότερο να σε βρουν οι φίλοι σου. 

Μη μοιράζεσαι υπερβολικά πολλές πληροφορίες

Το όνομά σου, τα γενέθλιά σου και μερικά πράγματα για σένα, είναι αρκετά για να συμπληρωθεί το διαδικτυακό σου προφίλ. Από εκεί και πέρα, είναι περιττό να κοινοποιήσεις το προσωπικό σου τηλέφωνο και το e-mail σου, καθώς μπορεί να πέσεις θύμα hacking. Επίσης, είναι απλά ανούσιο και ενοχλητικό να συμπεριλάβεις στις πληροφορίες σου τα inside jokes της παρέας σου και ατάκες που μπορεί να είχαν πλάκα στο σχολείο, αλλά πλέον όχι.

Σκέψου ποιοι σε ακολουθούν

Εάν έχεις γίνει φίλος στο Facebook με συναδέλφους σου ή ακόμα χειρότερα με το διευθυντή σου, δεν είναι σωστό να κοινοποιείς φωτογραφίες σου από ξέφρενα πάρτι, από μεθύσια της φοιτητικής ζωής και αναρτήσεις με παιδαριώδες χιούμορ. Το τι ανεβάζεις στο προφίλ σου είναι καθαρά στο χέρι σου και δεν μπορεί να σου επιβάλει κανείς τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κοινοποιήσεις, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς τα άτομα που έχουν πρόσβαση σε αυτό και που μπορεί να σε παρεξηγήσουν.

Μην παρουσιάζεις μια ψεύτικη ζωή

Ένα “πρόβλημα” που έχουν προκαλέσει τα social media, είναι η όξυνση του ανταγωνισμού ανάμεσα στους διαδικτυακούς φίλους, σχετικά με τον αριθμό των likesπου μαζεύουν οι φωτογραφίες του καθενός, το ποιος έχει τους περισσότερους φίλους και ακόμα χειρότερα, ποιος φαίνεται να περνάει καλύτερα στη ζωή του. Αυτή είναι η χειρότερη παγίδα όπου μπορεί να πέσει ένας χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και δυστυχώς δεν έχει να κάνει με την ηλικία.

Πολλοί άνθρωποι έχουν πάθει κατάθλιψη, επειδή η ζωή τους δεν είναι τόσο συναρπαστική όσο των φίλων τους που βγάζουν φωτογραφίες στο τροπικό νησί όπου πέρασαν τις διακοπές τους, που κάθε βράδυ κάνουν check in στα πιο in μαγαζιά της πόλης και καυχιούνται για τα λεφτά που μπορούν να ξοδεύουν σε άνευ σημασίας (υλικά) αγαθά. Η πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών δεν είναι ικανοποιημένοι με τη ζωή τους και προσπαθούν να νιώσουν καλύτερα, προκαλώντας τη ζήλια και το φθόνο των διαδικτυακών φίλων τους. Ένας gentleman δε θα το έκανε ποτέ αυτό.

Μην προσβάλλεις άτομα/ πεποιθήσεις που δε συμμερίζεσαι

Τα μέλη κάθε κοινωνίας διχάζονται για διάφορους λόγους, κυρίως πολιτικούς, αλλά και οπαδικούς και θρησκευτικούς, πόσο μάλλον οι Έλληνες, που είναι θερμόαιμος λαός και παθιάζονται εύκολα για τα πιστεύω τους. Στο προσωπικό σου προφίλ έχεις το δικαίωμα να γράφεις ό,τι θέλεις, αυτό όμως δεν ισχύει στην περίπτωση που άλλοι άνθρωποι προσβάλλονται από αυτά. Μία ανάρτησή σου στο διαδίκτυο μπορεί να παρερμηνευτεί και να παρεξηγηθεί από έναν ή περισσότερους φίλους σου και να ξεκινήσει μια αντιπαράθεση χωρίς λόγο. Ακόμα όμως και εάν υπάρχει λόγος, ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει διαφορετικά πιστεύω και διαφορετικές αντιλήψεις πάνω σε κάποια θέματα. Αντί να τσακωνόμαστε και να επιβάλλουμε την άποψή μας στους άλλους, θα έπρεπε να σεβόμαστε τη διαφορετική άποψη και τη διαφορετικότητα γενικώς.

http://menexclusive.com/