Το «Τρίγωνο της Αλάσκας» είναι ένα ανατριχιαστικό και λιγότερο γνωστό μυστήριο που ανταγωνίζεται ακόμη και το διαβόητο Τρίγωνο των Βερμούδων. Ενώ το τελευταίο έχει κατηγορηθεί για την εξαφάνιση πολυάριθμων αεροπλάνων και πλοίων, το Τρίγωνο της Αλάσκας έχει αποκτήσει αθόρυβα φήμη ως μια περιοχή με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεξιχνίαστων υποθέσεων αγνοουμένων στον κόσμο. Σύμφωνα με το History Channel, περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί σε αυτή την αινιγματική περιοχή, καθιστώντας την εστία μυστηριωδών εξαφανίσεων.
Το Τρίγωνο της Αλάσκας σκιαγραφεί κατά προσέγγιση μια περιοχή άγριας φύσης ανάμεσα στο Utqiagvik, το Anchorage και το Juneau. Αυτή η απομακρυσμένη και συχνά ύπουλη έκταση έχει κερδίσει το παρατσούκλι «Τρίγωνο των Βερμούδων της Αλάσκας» λόγω του συγκλονιστικού αριθμού ανεξιχνίαστων υποθέσεων που σχετίζονται με αυτήν. Αν και μπορεί να μην είναι τόσο ευρέως αναγνωρισμένο όσο το αντίστοιχο του Ατλαντικού, το Τρίγωνο της Αλάσκας έχει μια σκοτεινή και αινιγματική ιστορία που χρονολογείται αρκετές δεκαετίες πίσω.
Η περιοχή κέρδισε για πρώτη φορά σημαντική δημόσια προσοχή το 1972, όταν ένα μικρό αεροπλάνο εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη. Στο περιστατικό ενεπλάκησαν αρκετές αξιοσημείωτες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ο Thomas Hale Boggs Sr., τότε ηγέτης της πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, και ο βουλευτής της Αλάσκας Nick Begich.
Η απομακρυσμένη τοποθεσία του Τριγώνου της Αλάσκας, με τα πυκνά δάση, τα άγρια βουνά και τα παγωμένα νερά, δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν τέτοιες θεωρίες. Ορισμένοι πιστεύουν ότι τα ενεργειακά πεδία της περιοχής μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία των πυξίδων, οδηγώντας τους ταξιδιώτες εκτός πορείας. Άλλοι επισημαίνουν την πλούσια λαογραφία των ιθαγενών της Αλάσκας, η οποία περιλαμβάνει ιστορίες για πλάσματα που αλλάζουν μορφή και πνεύματα που παρασύρουν τους ανθρώπους στην καταστροφή τους.
Όποια και αν είναι η αιτία, το μυστήριο του τριγώνου της Αλάσκας συνεχίζει να προβληματίζει τους ειδικούς και να γοητεύει όσους έλκονται από άλυτα αινίγματα.
ΠΗΓΗ: Gazzetta