Ο βραβευμένος με Όσκαρ Kevin Costner πρωταγωνιστεί, συν-υπογράφει το σενάριο και σκηνοθετεί το επικό “Horizon: An American Saga – Chapter 1” , ένα πολυπρόσωπο χρονικό της εξάπλωσης των αποίκων των Ηνωμένων Πολιτειών προς τα δυτικά την εποχή του Εμφυλίου. Στα πλαίσια της μεγάλης παράδοσης των θρυλικών γουέστερν της Warner Bros., το φιλμ εξερευνά τη γοητεία της Άγριας Δύσης και πώς κερδήθηκε – και χάθηκε – με αίμα, ιδρώτα και δάκρυα πολλών.

Διανύοντας την τετραετία του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, από το 1861 μέχρι 1865, η φιλόδοξη κινηματογραφική περιπέτεια του Kevin Costner θα οδηγήσει το κοινό σε ένα συναισθηματικό ταξίδι εντός μιας χώρας σε πόλεμο με τον ίδιο της τον εαυτό, μέσα από τα μάτια των οικογενειών, των φίλων και των εχθρών που προσπαθούν να ανακαλύψουν τι πραγματικά σημαίνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο Αμερικανός σταρ, επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη για πρώτη φορά μετά το “Open Range” (2003) και επισκέπτεται ξανά την Αμερική του Εμφυλίου Πολέμου, το σκηνικό του πολύ επιτυχημένου σκηνοθετικού του ντεμπούτου ” Dances with Wolves” (1990), που κέρδισε επτά Όσκαρ. Το δεύτερο κεφάλαιο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 29 Αυγούστου 2024, ενώ οι άλλες δύο ταινίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό ανάπτυξη.

Το πρότζεκτ αποτελεί ένα στοίχημα ζωής για σχεδόν τρεις δεκαετίες για τον Costner, ο οποίος υποθήκευσε ακόμη και το σπίτι του στην Σάντα Μπάρμπαρα για να βοηθήσει στην υλοποίησή του. Tο καστ περιλαμβάνει και άλλα λαμπερά ονόματα όπως: Sienna Miller, Sam Worthington, Jena Malone, Luke Wilson, Isabelle Fuhrman, Jamie Campbell Bower και Thomas Haden Church, ενώ στην ταινία κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο και ο 15χρονος γιος του σκηνοθέτη, Hayes Costner.

Πρεμιέρα: 27 Ιουνίου. Διάρκεια: 195′.