Ο καύσωνας που έπληξε τη χώρα μέσα στην εβδομάδα με τον υδράργυρο να δείχνει σε ορισμένες περιοχές μέχρι και 44 βαθμούς έχει αρχίσει να υποχωρεί από χθες. Μάλιστα την Παρασκευή στα βόρεια σημειώθηκαν και μπουρίνια, με τον καιρό όμως στη συνέχεια να βελτιώνεται. Σήμερα και αύριο η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.
Ωστόσο από τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα αρχίσει πάλι να ανεβαίνει. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά η περίοδος από θα είναι η πιο ζεστή με τον υδράργυρο αργότερα να παρουσιάζει πτωτική πορεία (από 24 έως 30 Ιουνίου 2024).
Χθες η θερμοκρασία έφτασε τους 42 °C στην Κρήτη – 17 σταθμοί του meteo.gr/Ε.Α.Α με θερμοκρασία πάνω από 40 °C
Υποχώρησε ο καύσωνας την Παρασκευή 14/06, ωστόσο υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν και πάλι από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 41 °C στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Όπως φαίνεται στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί,η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στα Πεζά Ηρακλείου και ήταν ίση με 42.5 °C. Επιπλέον, 17 από τους 511 ενεργούς σταθμούς (την παρούσα χρονική στιγμή) κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 40 °C και 117 σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37 °C.