Σίγουρα έχεις διαβάσει πολλά άρθρα σχετικά με όλα εκείνα που καλό είναι να γίνονται πριν το σεξ. Ξέρεις τα πάντα περί συναίνεσης, προσωπικής υγιεινής, συζήτησης, οικειότητας –το ελπίζουμε, τουλάχιστον. Σ’ αυτό το άρθρο, θα δούμε το μετά. Όταν το σεξ τελειώνει και μένετε στο κρεβάτι να κοιτάζεστε χαμογελαστοί, υπάρχουν πέντε πράγματα που πρέπει να γίνονται, τόσο για να έρθετε πιο κοντά, όσο και για την υγεία και των δυο σας.

Πήγαινε τουαλέτα

Σίγουρα το γνωρίζεις, αλλά ας το επαναλάβουμε: Είναι απαραίτητο να ουρείς μετά το σεξ. Είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, όταν τελειώνει η πράξη. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς χλιαρό ή ζεστό νερό, ειδικό σαπούνι και καθαρή πετσέτα. Πρόκειται για απαραίτητο βήμα προσωπικής υγιεινής, καθώς γλιτώνεις ουρολοιμώξεις, μολύνσεις και άλλα δυσάρεστα.

Μικρή αλλά εξίσου σημαντική λεπτομέρεια: Να πλυθείς μπρος-πίσω.

Βάλε εσώρουχα που «αναπνέουν». Καλό είναι να επιλέγεις εσώρουχα που επιτρέπουν στην επιδερμίδα των γεννητικών οργάνων να «αναπνέει». Εξαιρετική επιλογή είναι τα βαμβακερά, καθώς είναι υποαλλεργικά, απορροφητικά και δεν προκαλούν ερεθισμούς.

Κάνε αγκαλιές

Είναι τόσο ωραίο να ξαπλώνετε δίπλα-δίπλα και να αγκαλιάζεστε και να μιλάτε. Κάθε φορά που κάνεις σεξ με έναν άνθρωπο, εκκρίνεται η «ορμόνη της αγάπης», η οξυτοκίνη. Αυτή, μας κάνει να αισθανόμαστε πιο δεμένοι και μας διευκολύνει να ανοιχτούμε.

Ενυδατώσου

Είτε φρόντισε να έχεις λίγο νερό στο κομοδίνο, είτε σήκω και πήγαινε στην κουζίνα μετά. Έτσι, θα απομακρύνεις βακτήρια από τον οργανισμό σου.

Φάε και κάτι

Η πείνα μετά το σεξ είναι φυσιολογική, καθώς καις θερμίδες. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να αναπληρώσεις τη χαμένη ενέργεια.