Τι πιο σύνηθες να συμβεί, όταν εξακολουθούμε να μη μιλάμε για βασικά πράγματα;
Οι γυναίκες δεν απολαμβάνουν το σεξ, σύμφωνα με έρευνα, και ψάχνουμε σύννεφο να πέσουμε. Το Flo Health μίλησε με 1.500 γυναίκες ηλικίας 18 έως 55 ετών, και συμπέρανε πως «Πάνω από τις μισές (58%) δεν μπορούν να πουν πως είναι πλήρως ικανοποιημένες από την ποιότητα των οργασμών τους, ενώ 6 στις 10 δεν μπορούν να πουν πως είναι απόλυτα ικανοποιημένες με τη συχνότητα».

Τι να κάνεις αν δεν έχετε τα ίδια kinks (όχι, δεν ήρθε το τέλος της σεξουαλικής σας ζωής)
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αναφέρει ότι «η καλή σεξουαλική υγεία είναι θεμελιώδης για τη συνολική ευεξία μίας γυναίκας». Ωστόσο, παρότι είναι 2024, το θέμα του σεξ και της απόλαυσης παραμένει ταμπού. Εξακολουθεί να υπάρχει ντροπή γύρω από τον αυνανισμό, ελάχιστη πρόσβαση σε γυναικολογική περίθαλψη και ελλιπής σεξουαλική αγωγή.

Η Κέισι Τάνερ, ειδικός σεξουαλικής υγείας του Flo Health και sex therapist, όπως και συνεργάτιδα του προγράμματος Unlock Your Orgasm (Ξεκλείδωσε τον Οργασμό σου) δήλωσε πως το τελευταίο δεν είναι ένα ακόμη μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης που σου δίνει προφυλακτικά και δεν ξανασχολείται μαζί σου. «Προσφέρουμε προσωποποιημένη υποστήριξη και πηγές, εξετάζουμε τα μέσα που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για το τι σημαίνει “καλή σεξουαλική ζωή” και τα αντικαθιστούμε με προσωποποιημένους τρόπους συντονισμού στη σεξουαλικότητα. Βοηθάμε τις γυναίκες να νιώσουν δυνατές και να δώσουν προτεραιότητα στη σεξουαλική ευεξία τους και την ολοκλήρωση των εμπειριών, με τους δικούς τους όρους».

Σύμφωνα με την έρευνα, αυτοί είναι οι τομείς που οι γυναίκες δυσκολεύονται περισσότερο σεξουαλικά:
Οργασμός: Πάνω από τις μισές (58%) δεν μπορούν να πουν πως είναι πλήρως ικανοποιημένες από την ποιότητα των οργασμών τους, ενώ 6 στις 10 δεν μπορούν να πουν πως είναι απόλυτα ικανοποιημένες με τη συχνότητα.
Στίγμα και ντροπή: 1 στις 4 βρίσκει το σεξ ντροπιαστικό.
Libido: Το 46% των γυναικών θέλουν να μάθουν τι τις ερεθίζει.
Επικοινωνία: Μία στις 3 γυναίκες θέλει καλύτερη επικοινωνία με τον σύντροφό της σχετικά με τις σεξουαλικές της ανάγκες.
Αυτοϊκανοποίηση: 7 στις 10 λένε ότι απολαμβάνουν τον αυνανισμό, όμως το 17% τους δεν τον έχει δοκιμάσει ποτέ.