Η FIFA παρουσίασε τη δεύτερη έκδοση του εγχειρίδιου ακεραιότητας με τίτλο «προστατέψτε την ακεραιότητα του ποδοσφαίρου», προκειμένου να βοηθήσει τις ομοσπονδίες-μέλη της για να αντιμετωπίσουν-μεταξύ αλλων- τη χειραγώγηση αγώνων.

Ο πρώτος από τους στρατηγικούς στόχους της FIFA για τον κύκλο 2023-2027, είναι να  εργαστεί για να αποτρέψει «όλες τις μεθόδους ή πρακτικές, όπως η διαφθορά, το ντόπινγκ ή η χειραγώγηση των αγώνων, η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητα αγώνων, διοργανώσεων, παικτών, αξιωματούχων και ομοσπονδιών -μελών ή να οδηγήσει σε κατάχρηση του ποδοσφαίρου».

Η FIFA-όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της η παγκόσμια ομοσπονδία- γνωρίζει ότι «η απειλή για την ακεραιότητα του ποδοσφαίρου δεν θα εξαφανιστεί ποτέ εντελώς και μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο εάν η FIFA και οι ομοσπονδίες-μέλη ενώσουν τις δυνάμεις τους και την πολεμήσουν μαζί.

Το βιβλίο αναπτύχθηκε από την ομάδα ακεραιότητας της FIFA και παρέχει καθοδήγηση σε θέματα όπως ο διορισμός ενός υπευθύνου ακεραιότητας, η δημιουργία μηχανισμών αναφοράς, ο σχεδιασμός ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που σχετίζεται με την ακεραιότητα και η θέσπιση στρατηγικής για τα μέσα ενημέρωσης. Περιγράφει επίσης πώς και πότε πρέπει να διεξάγεται έρευνα και να οργανώνονται πειθαρχικές ακροάσεις.
Περιλαμβάνει επίσης μια νέα ενότητα για την εκδίκαση αδικημάτων που σχετίζονται με την ακεραιότητα, εξηγώντας λεπτομερώς τη διαδικασία βήμα προς βήμα για τη διασφάλιση νομικά ορθών αποφάσεων που λαμβάνονται κατά των κατηγορουμένων που εμπλέκονται σε πειθαρχικές διαδικασίες.

Το εγχειρίδιο ακεραιότητας παρουσιάστηκε στη διήμερη σύνοδο κορυφής ακεραιότητας της FIFA που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη.