Το 93% των εργένηδων θέλουν να έχουν μια επιτυχημένη σχέση, αλλά λένε ότι τα ραντεβού είναι δύσκολα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.
Παρά τη φήμη που έχουν οι εφαρμογές γνωριμιών ότι δεν διευκολύνουν τις μακροχρόνιες σχέσεις, οι περισσότεροι χρήστες λένε ότι μια ρομαντική σχέση είναι ο στόχος όταν χρησιμοποιούν αντίστοιχες εφαρμογές.
Περισσότεροι από τους μισούς άνδρες, το 53%, λένε ότι θέλουν μια σχέση, σύμφωνα με μια έκθεση του Tinder για το 2024. Το 68% των γυναικών δηλώνουν το ίδιο. Ωστόσο, σχεδόν όλοι οι χρήστες που συμμετείχαν στην έρευνα – το 91% των ανδρών και το 94% των γυναικών – δήλωσαν ότι οι γνωριμίες είναι δύσκολες.

Οι κόκκινες σημαίες

Τι συμβαίνει λοιπόν στα ραντεβού που κάνει όσους επιθυμούν μια σχέση να διακόπτουν τα φλερτ; Οι χρήστες της εφαρμογής εντόπισαν μερικές κόκκινες σημαίες που τους έκαναν να μην βρίσκουν το άλλο άτομο ελκυστικό, αναφέρει το CNBC.

Το να μεθύσουν στο πρώτο ραντεβού

Τρεις στους τέσσερις singles δεν θέλουν να πιουν ποτό στο πρώτο ραντεβού, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2022 του Hinge. Από αυτούς που συμμετείχαν στην έρευνα, το 45% δήλωσε ότι προτιμά τα νηφάλια ραντεβού επειδή δίνει προτεραιότητα στην ψυχική του υγεία και το 55% δήλωσε ότι τους βοηθά να γνωρίσουν καλύτερα το άλλο άτομο.

Τι πρέπει να κάνετε αντί αυτού;

Λοιπόν, το 17% των ατόμων που δίνουν ραντεβού στην εφαρμογή θα προτιμούσαν να συναντηθούν για καφέ. Περίπου το 11% θα προτιμούσε να δει μια παράσταση ή να πάει σε ένα μουσείο και το 14% θα προτιμούσε να πάει μια βόλτα.

Το να είσαι «πολύ μέσα» στο Instagram

Αυτοί που είναι «πολύ μέσα» στο Instagram ή το Snapchat φαίνονται ως απασχολημένοι με άλλα πράγματα, σύμφωνα με τους χρήστες του Hinge. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το 74% των εν λόγω δεν θέλουν να βγαίνουν με κάποιον που χρησιμοποιεί συνεχώς εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης. Κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού, είναι μάλλον καλύτερο να μην κρατάτε το τηλέφωνο στα χέρια της.

Δεν γνωρίζει για την πολιτική ή τα κοινωνικά ζητήματα

Το να είναι κανείς ενήμερος για κοινωνικά και πολιτικά θέματα είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τους daters, σύμφωνα με τα στοιχεία του Tinder. Ένα επιβλητικό 75% των singles έψαχνε για ένα ταίρι που να σέβεται ή να επενδύει σε κοινωνικά ζητήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι απόψεις σας πρέπει να ευθυγραμμίζονται απόλυτα με εκείνες ενός πιθανού συντρόφου. Μόνο το 24% των χρηστών δήλωσαν ότι θέλουν να βγαίνουν με κάποιον που σκέφτεται ακριβώς όπως εκείνοι και το 46% δήλωσαν ότι θα έβγαιναν με κάποιον που έχει διαφορετικές πολιτικές απόψεις.

Αναφορά σε τραυματικές εμπειρίες

Η συντριπτική πλειοψηφία, το 93%, των χρηστών του Hinge προτιμά να βγαίνει με κάποιον που είναι συναισθηματικά ευάλωτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της εφαρμογής. Αυτό τους ενδιαφέρει περισσότερο από το ύψος ή το εισόδημα.

Όμως, υπάρχει σωστός τρόπος για να ανοιχτείς και λάθος τρόπος.

Ο σωστός τρόπος είναι να λέτε ιστορίες που καταδεικνύουν τους στόχους και τις αξίες σας. Ίσως μετά από μερικά ραντεβού να μπορέσετε να μπείτε και στην ιστορία των σχέσεων. Ο λάθος τρόπος είναι να αναφέρετε βαθιά ριζωμένα τραύματα πολύ νωρίς. Να είστε αυθεντικοί, αλλά να μην το παρακάνετε.