Στη γαλλική Δικαιοσύνη και μάλιστα σε ανώτατο βαθμό θα κριθεί η χρήση των μπουρκίνι, έπειτα από την απόφαση της Γκρενόμπλ να τα επιτρέψει.

Τα μπουρκίνι (από τη «μπούρκα» και το «μπικίνι») καλύπτει ολόκληρο το σώμα, εκτός από το πρόσωπο, τα χέρια και τα πέλματα.

Απευθύνονται στις μουσουλμάνες ώστε να μπορούν να κολυμπούν ενώ τηρούν και την υποχρέωση να καλύπτουν πλήρως το σώμα τους.

Όπως αναφέρει το BBC, η αντίθεση της Γαλλίας στα μπουρκίνι ξεκινά από το 2016 όταν πολλοί δήμοι προσπάθησαν να τα απαγορεύσουν, σύμφωνα με τους νόμους για τον διαχωρισμό κράτους και θρησκείας,

Ο δήμαρχος της Γρενόμπλ, Ερίκ Πιόλ, θεωρεί ότι αυτή η ρύθμιση δεν πρέπει να αποτρέπει τη χρήση υποδομών που απευθύνονται στο κοινό, όπως τις πισίνες. (Η Γκρενόμπλ δεν έχει θάλασσα).

Τον Μάιο τοπικό δικαστήριο πάγωσε την απόφαση της πόλης με το σκεπτικό ότι υπονομεύει την αρχή της ουδετερότητας στη χρήση των δημόσια παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η αντιπαράθεση έφτασε πλέον στο γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο στο παρελθόν είχε εκδώσει απόφαση κατά της απαγόρευσης των μπουρκίνι.

 

ΠΗΓΗ: Protothema.gr