Ο Σιλβέστερ Σταλόνε πούλησε ένα σπάνιο Patek Philippe Grand Master Chime μέσω του οίκου Sotheby’s για 5,4 εκατομμύρια δολάρια, και όπως φαίνεται, ο πρόεδρος του οίκου Patek Philippe δεν είναι ευχαριστημένος γι’ αυτό.
Οι περισσότεροι συλλέκτες γνωρίζουν πως αν πουλήσουν ένα σπάνιο ρολόι από οίκους ωρολογοποιίας όπως η Rolex ή ο Patek Philippe, το οποίο αγόρασαν στην λιανική, πιθανότατα δεν θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν ξανά ένα ρολόι από αυτή την μάρκα. Ωστόσο, ο Σταλόνε αποφάσισε να αποχωριστεί το Grand Master Chime του σε μία από τις πιο σπουδαίες δημοπρασίες της ανοιξιάτικης σεζόν.
Ο πρόεδρος της Patek, Thierry Stern, μίλησε πρόσφατα στο WatchPro σχετικά με την πώληση του ρολογιού του Σταλόνε, λέγοντας πως: “Δεν είναι δίκαιο για έναν πελάτη που μπορεί να περίμενε να αποκτήσει το κομμάτι για πολλά χρόνια και μετά να το δει να πωλείται”.
Η αντίδραση του Stern είναι δικαιολογημένη, δεδομένου ότι οι σοβαροί συλλέκτες ενοχλούνται με το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πρόσβαση σε σπάνια κομμάτια ωρολογοποιίας και δεν είναι καν connoisseurs.
O Stern συνέχισε εξηγώντας στο WatchPro ότι, “λαμβάνω email στα οποία παραπονιούνται ότι πούλησα ένα ρολόι σε αυτό ή σε εκείνο το άτομο, το οποίο στη συνέχεια το πουλάει”. Σύμφωνα με το WatchPro, “οι συνεργάτες λιανικής της Patek Philippe δέχθηκαν επίσης πυρά για την υποψία ότι οι διασημότητες του Χόλιγουντ έχουν προνομιακή πρόσβαση στα πιο σπάνια ρολόγια”.
Τα ρολόγια Patek Philippe αποστέλλονται στους αντιπροσώπους σε μια σφραγισμένη πλαστική θήκη, και τα παραδείγματα που εξακολουθούν να βρίσκονται σε αυτήν τη σφραγισμένη θήκη συνήθως πωλούνται περισσότερο από εκείνα που δεν την έχουν. Ως έμπειρος συλλέκτης, ο Σταλόνε δεν άνοιξε ποτέ την πλαστική θήκη του Grand Master Chime, κάτι που οδήγησε και στην τεράστια τιμή πώλησης του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Stern δεν αποσαφήνισε αν ο Σταλόνε είναι πλέον στην “μαύρη λίστα” του οίκου, ωστόσο, φαίνεται ότι ο ηθοποιός θα δυσκολευτεί να αποκτήσει κάποιο σπάνιο Patek μελλοντικά.